Memurdan kesilen yüzde 15'lik vergiyi kurum karşılasın talebi

Birlik Haber-Sen Genel Başkanı Budak: ''Kamu çalışanlardan kesilen yüzde 15'lik vergi, kurum tarafından karşılanmalı''

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 07 Ağustos 2015 13:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Memurdan kesilen yüzde 15'lik vergiyi kurum karşılasın talebi

Memur-Sen Konfederasyonuna bağlı Birlik Haber-Sen Genel Başkanı Ömer Budak, kamu çalışanlarından kesilen yüzde 15'lik verginin kurumlar tarafından karşılanmasını istedi.

Budak, düzenlediği basın toplantısında, 3 Ağustos'ta başlayan toplu sözleşme görüşmelerinde, haberleşme ve hizmet kolunda çalışanların beklentilerini ve isteklerini dile getirdi.

Haberleşme ve hizmet kolunda yetkili sendika olduklarını anlatan Budak, aynı işi yapan kamu çalışanları arasında ciddi maaş farklılıklarının bulunduğunu ve bu sorunun görüşmeler sırasında çözüme kavuşmasını istedi.

Budak, kamu çalışanlarından kesilen yüzde 15'lik verginin ciddi bir mağduriyet oluşturduğuna dikkati çekerek, şunları kaydetti:

''Kamu çalışanlardan kesilen yüzde 15'lik vergi, kurum tarafından karşılanmalı. Posta dağıtıcılarına yıpranma hakkı verilmeli. Haberleşme ve hizmet kolundaki bazı kurumlarda taşeronlaşma hat safhaya ulaşmış ve bu sorunun biran önce çözüme kavuşturulması gerekmektedir. 2008 yılında uygulamasından vazgeçilen uzmanlaşmaya yeniden dönüş yapılmalıdır.''

Budak, 11 Ağustos Salı günü hükümet üyeleri ile yapacakları görüşmeler sırasında haberleşme ve hizmet kolu çalışanlarının 70'e yakın sorununu gündeme getireceklerini söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber