Kilis sınırı için 5 portatif duvar

Kilis sınırında 1'i YPG, 4'ü IŞİD'e karşı 5 noktada 1 kilometre uzunluğunda 'modüler duvar' inşa edilecek. Aynı bölgede yapılacak olan 15 zırhlı kule ise insansız silahlarla konuşlandırılacak

Kaynak : Habertürk
Haber Giriş : 10 Ağustos 2015 09:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kilis sınırı için 5 portatif duvar

Lokman HAPPANİ/KİLİS

Kilis İl Özel İdaresi, 'güvenlikli bölge' ilan edilen 5 noktaya konuşlanmak üzere 'modüler duvar' ihalesi yaptı. 30 Temmuz'da gerçekleşen ihaleye 19 firma davet edildi, 8 firma katıldı. İhaleyi 2 milyon 880 bin TL teklif veren Kilis merkezli bir firma kazandı. 5 ayrı özel güvenlik bölgesine 1'er kilometre uzunluğunda, 3 metre yüksekliğinde, 30 santimetre kalınlığında sökülüp kullanılabilir modüler duvar yapılacak ve üzerine de 60 santimetre jiletli tel döşenecek.

DUVARLARDAN 1'İ YPG, 4Ü IŞİD BÖLGESİNE

Duvarlardan biri, PKK'nın Suriye kanadı olan PYD'nin silahlı gücü YPG kontrolündeki Afrin sınırında bulunan Çerçili Piyade Hudut Karakol Komutanlığı sorumluluk alanında çekilecek. Diğer 4 duvar Suriye'de IŞİD'in hakim olduğu bölgelerin karşısına yapılacak. Duvar çekilecek bölgeler arasında Astsubay Mehmet Yalçın Nane'nin şehit edildiği alan da yer alıyor. Öncü, İnanlı ve Alsancak Piyade Hudut Karakol Komutanlığı alanlarından kaçak geçişinin önlenmesi de amaçlanıyor. Özel güvenlik bölgelerine ayrıca kurşun ve rokete dayanıklı 15 zırhlı kule de yapılacak. Kulelerin içi ASELSAN ve Milli Savunma Bakanlığı tarafından donatılacak. Kulelere özel kamera, anons sistemi ve ASELSAN tarafından geliştirilen insansız kullanılan otomatik silahlar yerleştirilecek. Kulelerdeki sistem, Suriye tarafından sınıra 300 metre yaklaşıldığında devreye girerek önce Arapça, İngilizce ve Türkçe olmak üzere 3 dilde uyarı anonsu yapacak ve 'bir dakika içinde alandan çıkılması' istenecek. Çıkılmadığı takdirde insansız silah direkt devreye girip ateş açarak bölgeden uzaklaşmaları sağlanacak. Bölge, Genelkurmay, Kilis Valiliği ve MİT merkezlerinden izlenebilecek. 20 Ağustos'ta başlanacak olan duvar çalışmasının 110 günde bitirilmesi planlanıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber