Yerli otomobil bu ay görücüye çıkıyor

Sanayi Bakanı Işık, yerli otoda geri sayımı başlattı. 4 tipte planlanan yerli otomobilde binek modeller bu ay tanıtılacak. Menzil uzatma kitine ilişkin çalışma yapılan SUV modeli ise önümüzdeki ay içinde sahneye çıkacak.

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 10 Ağustos 2015 09:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Yerli otomobil bu ay görücüye çıkıyor

MERAKLA beklenen yerli otomobil için geri sayım başladı. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, yerli otomobil çalışmalarına ilişkin, binek modellerin bu ay içinde tanıtılacağını, SUV modelinde ise menzil uzatma kitine ilişkin ek çalışma yapıldığını, bu nedenle söz konusu modelin tanıtımının eylülde gerçekleştirileceğini açıkladı. Yerli otomobilin 4 tip olacağını daha önce de açıkladığını hatırlatan Işık, binek modellerin bu ay içinde tanıtılacağını, SUV modelinin ise eylül ayına kalacağını kaydetti.

30-40 araçlık filo hazırlanacak

Işık, SUV modelin menzil uzatma kitine ilişkin ek çalışma yapıldığını, bu nedenle de söz konusu modeli eylülde tanıtacaklarını ifade etti. Bunların ardından ise 30-40 araçlık filonun hazırlanacağını ve her türlü arazi testinin yapılacağını anlatan Işık, sonrasında ise seri üretime geçileceğini söyledi.

Üretim İzmit'te

İzmit bölgesinde üretilecek olan yerli otomobil, TÜBİTAK bünyesindeki 'Otomobil Mükemmelliyet Merkezi' oluşturulmasıyla desteklenmeye devam edilecek. Projeyle uluslararası alanda rekabet edecek bir marka oluşturulacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber