Devletin ödemeyi kestiği 116 ilaç marketlere iniyor

Haber Giriş : 09 Eylül 2006 18:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

sabah

TTB, Maliye'nin ödememe kararı aldığı 116 ilacın reklam desteği ile marketlerde satılacağını rapor etti. Genel Sekreter Altan Ayaz'a göre sırada 2 bin ilaç var.

Türk Tabipleri Birliği Maliye Bakanlığı'nın 116 kalem ilacı geri ödeme kapsamı dışında bırakmasının ardından bir rapor hazırladı. TTB Genel Sekreteri Altan Ayaz yaklaşık 2 bin ilacın daha liste dışına çıkarılabileceğine işaret etti. TTB, Maliye Bakanlığı'nın geri ödeme listesinden çıkardığı ilaçları incelemek için bir komisyon kurdu. Komisyon bu ilaçlarla ilgili bir rapor hazırladı. Hazırlanan rapor TTB Merkez Konseyi binasında bir basın toplantısıyla açıklandı. Toplantıda konuşan TTB Genel Sekreteri Altan Ayaz, Bütçe Uygulama Talimatnameleri ile bazı ilaçların reçete edilmelerine yönelik kısıtlayıcı düzenlemelerde daha önce de bulunulduğunu ancak bir grup ilacın geri ödeme kapsamı dışına çıkarılmasının bir ilk olduğunu bildirdi.

YANLIŞLIKLAR İÇİN GÖRÜŞEBİLİRİZ

Ayaz, liste dışına çıkarılan ilaçların reklam desteği ile tezgahüstü satış biçiminde vatandaşa ulaştırılacağını belirtirken beklenen tasarrufun zorlama ve bilimsel dayanağı eksik kısıtlamalarla sağlanamayacağını anlattı. Yaklaşık 2 bin ilacın daha geri ödeme listesi dışına çıkarılabileceğine dikkat çeken Ayaz, konuyu yargıya taşımadan önce yanlışlıkların düzeltilmesi için öncelikle Maliye ve Sağlık Bakanlıkları ile görüşmeler yapılacağını belirtti. İlaçların marketlerde satılması konusu daha önce de gündeme gelmişti. O dönemde bazı marketlere para kazandırmak için yapıldığı iddia edilmiş ancak Sağlık Bakanlığı ne marketlerde ilaç satılmasını ne de marketlerin kollanmasını yalanlamıştı. Marketlerde ilaç satılmasını savunan bazı kesimler ise Avrupa'da da benzer uygulamalar olduğunu belirtirken karşı olanlar ilaç satma işinin uzmanlık gerektirdiğine dikkat çekiyorlar

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber