MEB ve İŞKUR işbirliği ile örnek kampanya

Haber Giriş : 10 Eylül 2006 14:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

SAMSUN- Türkiye İş Kurumu ve Milli Eğitim Bakanlığı'nın iş birliği ile Türkiye genelinde il ve ilçelerde oluşturulan Mesleki Bilgilendirme ve Danışma Masalarına başvuran öğrenciler, hangi liseye gidebileceği veya lisede hangi programı seçeceği konusunda ilgi ve yetenekleri doğrultusunda yönlendiriliyor. Üniversite kapılarındaki yığılmayı önlemek ve yüz binlerce öğrencinin ilköğretim sonrasında ?doğru lise ve doğru program tercihi? yaparak, mesleki eğitime yönlendirilmelerini sağlamak amacıyla başlatılan bilgilendirme ve danışmanlık hizmeti sayesinde özellikle meslek liseleri cazip hale getirilmeye çalışılıyor.

> 22 Eylül'e kadar...

İşkur Meslek Danışma Merkezlerinin bulunduğu illerle, diğer iller ve ihtiyaç duyulan ilçelerde Valilikçe uygun görülen mesleki ve teknik eğitim okulları bünyesinde kurulan ofislerde verilen danışma hizmeti ile öğrencilerin ilgi ve yeteneklerine göre doğru lise ve programı tercih etmeleri hedefleniyor. Gerekli personel ve materyal desteği sağlanan masalara başvuran kararsız veli ve öğrenciler, 22 Eylül'e kadar bu masalarda mesleki ve teknik eğitim kurumlarında görev yapan meslek dersi öğretmenleri ile rehber öğretmenler ve meslek danışma elemanlarıyla yüz yüze görüşerek danışma hizmeti alabilecekler.

> Alo Meslek Bilgi Hattı

Hedef kitlesi ilköğretim 6,7 ve 8. sınıflar, ilköğretim mezunları, ortaöğretim 9. sınıf ile alan seçimi yapmak zorunda olan öğrenciler, ortaöğretim son sınıf öğrencileri ile yaygın eğitim sisteminden yararlananların olduğu bildirilen masalarda verilecek hizmetler arasında ise şunlar bulunuyor: ?İl ve ilçedeki mesleki eğitim veren kurum ve kuruluşların tanıtımı ve bu kuruluşlarda uygulanan programlar hakkında bilgilendirme. Programlara giriş, ilerleme ve ara sınıflarda geçiş şartları ve durumları hakkında bilgilendirme ve danışma. Yükseköğretim programları ve geçiş şartları ve durumları hakkında bilgilendirme ve danışma. İl ve ilçelerde sektörel, istihdam alanları ve işler ile sağladığı imkanlar hakkında bilgilendirme ve danışma. Yüksek öğretim programları ve geçiş şartları ve durumları hakkında bilgilendirme ve danışma. Mesleki belgelendirme ve sertifikasyon ile iş kurma imkanları hakkında bilgilendirme.? Danışma hizmeti almak isteyen veli ve öğrenciler ayrıca Alo Meslek Bilgi Hattı ve masaların bulunduğu birimler veya oluşturulacak internet adreslerinden de yararlanabilecekler.

türkiye

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber