CHP'de rota seçim

Hükümet kurma sürecinde AK Parti ile yaptığı görüşmelerden sonuç alamayan CHP, seçim hazırlıklarına başladı. Muhtemel seçim startını veren parti, flama, bayrak ve afiş basımına başladı. Ayrıca Kılıçdaroğlu'nun kullanımı için özel uçak kiralayacak.

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 15 Ağustos 2015 08:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
CHP'de rota seçim

AK Parti ile sürdürdüğü koalisyon görüşmelerinden sonuç alamayan CHP, olası seçim için hazırlıklara başladı. Muhtemel seçimin startını veren CHP, ilk olarak seçmene "Koalisyonun neden kurulamadığını" anlatacak. Bu kapsamda hazırlanan broşürler, illerde görevlendirilen 3'er milletvekili aracılığıyla parti örgütüne ve seçmene ulaştırılacak.

KILIÇDAROĞLU'NA UÇAK

Ayrıca seçime yönelik flama, bayrak ve afiş basımı çalışması başlatılırken, miting organizasyonu konusunda da ihaleye çıkmak için farklı firmalarla görüşmeler de sürdürülüyor.

7 Haziran seçiminde Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu için özel uçak kiralayan CHP, seçime gidilmesi durumunda da aynı yöntemi izleyecek. Parti, özel uçak firmalarıyla görüşmelere başladı. Ayrıca örgütlere "Dinamik olun" çağrısı yapan CHP yönetimi, olası seçimde daha etkin çalışma ve daha fazla seçmene ulaşmayı hedefliyor.

BU SONUCU İSTEMEDİK

Partinin oy kazandığını düşünen parti yönetimi, HDP'ye gittiği düşünülen oyların da geri döneceğini hesaplıyor.

AK Parti ile koalisyon görüşmelerini değerlendiren Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Bekaroğlu, "Bizim istediğimiz sonuç değildi" ifadesini kullandı. AK Parti'nin MHP ile görüşmesinden bir sonuç çıkacağına inanmadığını belirten Bekaroğlu, "Biz seçime göre kendimizi ayarlıyoruz" dedi.

CHP'nin tüzük gereği adaylarının yüzde 85'ini ön seçimle belirlediğini hatırlatan Bekaroğlu, konunun YSK'ya da iletileceğini, tüm çabalara rağmen yasa izin vermiyorsa mecburen ön seçim yapacaklarını da kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber