Polis: Canla başla çalıştık, haksızlığa uğradık

Haber Giriş : 12 Eylül 2006 12:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

milliyet

BİLECİK Emniyet Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, Sögüt'teki törende çıkan ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın korumalığını yapan yeğeninin yaralandığı arbedeyle ilgili, polisin sorumlu tutulmasının haksızlık olduğunu söyledi. Ülkücüleri protokol bölümüne almakla suçlanan şube müdürünün, Bilecik Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürü Bilsay Çetin olduğu kaydedildi. Çetin, 3 ay önce kovaladığı hırsızların açtığı ateş sonucu 3 kurşunla yaralanmıştı.

Söğüt şenlikleri için 3- 4 ay öncesinden çalışmalara başladıklarını belirten Bilecik Emniyet Müdürü Şuayip Doğanç, ?Canla başla çalıştık, gecemizi gündüzümüze kattık. Şenliklerde sıkı güvenlik önlemleri alındı. İzmir, İstanbul ve çevre illerden takviye çevik kuvvet ekipleri geldi'' dedi. Protokolün arkasındaki Türk Büyükleri anıtı önünde Başbakanlık korumalarıyla bir grup ülkücü arasında çıkan arbedeyle ilgili polisin suçlanmasını ?haksızlık' olarak nitelendiren Emniyet Müdürü Şuayip Doğanç, hiçbir polisin kasıtlı olarak protokol bölümüne üzerinde kesici aletler bulunan kişileri almayacağını söyledi.

?ARBADEYE KARIŞANLAR PROTOKOLDEYDİ'

Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, Çetin'in başarılı bir şube müdürü olduğunu, Söğüt ilçesinde daha önceden görev yaptığı için protokol bölümünün sorumluluğunun kendisine verildiğini kaydetti. Yetkililer, protokol bölümüne ilk olarak Devlet Bahçeli ve beraberindekilerin gelerek sol tarafa oturduğunu, ardından Başbakan'ın geldiğini belirterek şunları söyledi:

?Devlet Bahçeli ile birlikte resmi korumaların yanısıra içeriye girenler oldu. Başbakan yerine oturduktan sonra protokol bölümüne hiç kimse alınmadı. Başbakanlık korumamlarına saldıranlar yine bu protokole daha önce gelip oturanlardı. Tartışma, Devlet Bahçeli'nin oturduğu koltukların en arkasında başladı ve tribünün arkasındaki Türk Büyüklyeri anıtı önünde devam etti. Arbedeyi alanda bulunan resmi polisler araya girerek önledi. Başbakanın özel korumalığını yapan Ali Erdoğan'a kimin vurduğu belirlenemedi. Polis, tören başladıktan sonra protokol bölümüne kimseyi almadı, ayrıca kimseyi de yakalayıp serbest bırakmamıştır. Orada karşılıklı bir arbede yaşanmıştır.''

HIRSIZ KOVALARKEN YARALANDI

Söğüt ilçesindeki şenliklerde, protokol bölümünden daha önce Söğüt İlçe Emniyet Amirliği görevini yapan Bilecik Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Müdürü Bilsay Çetin'in sorumlu olduğu belirtildi. Üzerlerinde kesici aletler bulunan ülkücü grubu protokol bölümüne soktuğu iddia edilen Bilsay Çetin hakkında soruşturma başlatıldığı kaydedildi.

Bilecik Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürü Bilsay Çetin, 19 Haziran 2006 tarihinde Bilecik'te bir evi soyduktan sonra otomobille kaçan hırsızları kovalarken, tabancayla açılan ateş sonucunda biri kolundan ikisi bacaklarından olmak üzere 3 kurşunla yaralanmıştı. Çetin, kaldırıldığı Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde bir süre tedavi gördükten sonra taburcu edildi.

GÖRÜNTÜLERDE BELİRNLENEMEDİ

Bu arada olayla ilgili video kamera görüntülerinin ve fotoğrafların incelendiği, ancak Ali Erdoğan'a vuran kişinin belirlenemediği belirtildi. Olayla ilgili olarak başlatılan adli ve idari soruşturmanın sürdürülüdüğü bildirildi.

Söğüt'te geçen Pazar günü meydana gelen olaylarda Başbakanlık korumlarıyla ülkücü grup arasındaki arbedede, ülkücü gruptan da yaralananların olduğu belirtildi. İddialara göre korumalar ülkücü grupta bulunan bir kişiyi tartakladı, ardından da bu kişinin arkadaşları korumalara saldırdı.

Bilecik Emniyet Müdürü Şuayip Doğanç'ın 3 yıldan bu yana Bilecik'te görev yapıtığı, 1996 yılından 2003 yılına kadar da TBMM'de Koruma Şube Müdürlüğü görevinde bulunduğu kaydedildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber