İstanbul'da bilgisayar bulunmayan okul kalmadı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 13 Eylül 2006 13:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul'da, ?bilgi teknolojisi sınıfı? olmayan ilköğretim okulu ve lise kalmadığı bildirildi.

İstanbul İl Özel İdaresinden yapılan yazılı açıklamada, İstanbul'da bütün ilköğretim okulları ve liselerde bilgisayar, projeksiyon ve internet altyapısından oluşan bilgi teknolojisi sınıflarının kurulmasının hedeflendiği belirtilerek, bu kapsamda, 2006-2007 eğitim-öğretim yılı öncesi 303 ilköğretim okulu ve liseye bilgisayar dağıtımı yapıldığı, sınıfların donanımlarının ve internet altyapılarının kurulduğu kaydedildi.

Açıklamada, böylece İstanbul'da yeni eğitim öğretim yılında ?bilgi teknolojisi sınıfı? olmayan ilköğretim okulu ve lise kalmadığı ifade edilerek, bu sınıflar sayesinde kentte öğrenim gören 2 milyondan fazla öğrencinin bilgisayara ve internet bağlantısına ulaşma imkanına sahip olduğu belirtildi.

Projenin tamamlanmasında İl Özel İdaresinin yanı sıra Avrupa Yatırım Bankası ile Dünya Bankasından ayrılan kaynakların da etkili olduğu kaydedildi.

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Sabri Kaya da, 2006 yılı bütçesinden eğitime ayrılan yüzde 40'lık pay ile bu yıl 2 bin 160 derslikten oluşan 100'den fazla okulun inşasını devam ettirdiklerini bildirdi.

Kaya, kaliteli bir eğitim için okul yapımının yanı sıra teknoloji yatırımlarını da sürdürdüklerini ifade ederek, bu kapsamda, tüm okullara bilgi teknolojisi sınıfları kurulmasını amaçladıklarını dile getirdi.

Sabri Kaya, geçen yıl İl Özel İdaresi bütçesinden 12 bin 656 bilgisayar alındığını ve okullarda bilgi teknolojisi sınıflarının büyük bir kısmının kurulduğunu belirterek, 303 okula alınan bilgisayarlarla bu yöndeki çalışmaların tamamlandığını kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber