Bakanlık teklif edilen isimlerden ilk cevaplar

Seçim hükümetinde bakanlık teklifine kim 'evet' kim 'hayır' dedi

Haber Giriş : 26 Ağustos 2015 15:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Bakanlık teklif edilen isimlerden ilk cevaplar

CHP'den Deniz Baykal ile Erdoğan Toprak ve HDP'den Müslüm Doğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun yaptığı seçim hükümetinde bakan olarak görev almalarıyla ilgili teklife yanıt verdi.

İLK YORUMLAR GELDİ

Başbakan Davutoğlu'ndan Bakanlık teklifi alan isimlerden de ilk açıklamalar gelmeye başladı.

Bakanlık teklifini reddedip MHP'deki görevinden istifa etti

CHP'li Deniz Baykal: Cevabım tarihi belge niteliğinde olacak

HDP'li Levent Tüzel: Kararımı parti ile görüştükten sonra vereceğim

HDP'li Müslüm Doğan: Hükümete ortak olmuyoruz bu anayasal bir gereklilik. Partimizin açıklaması yapıldı,hükümette yer alacağız. Ama kişisel olarak gelen bu teklife partimizle görüşüp yanıt vereceğim. Bu acil bir durum. Seçim güvenliğinin sağlanması lazım. Belirlenen isimleri partim de destekleyebilir. Ben bu durumu çok önemsiyorum.

HDP'li Ali Haydar Konca: Önemli olan Türkiye'nin birliği ,bütünlüğü ve kardeşliğiCHP'li Erdoğan Toprak: Kabul etmeyeceğim ve yanıtım da yazılı olacak.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Celal Adan: Boş bir süreç. MHP'den kimse buna itibar etmez. Yazık oldu. Arkadaşlarımızın bu teklife tenezzül etmesi mümkün değil. Başbakan'ın bizimle yapılan görüşmede söyledikleri ile basına söyledikleri birbirini tutmuyor. Başbakan bizimle bundan sonra görüşmek isterse, basının önünde görüşeceğiz. AKP dağılmış durumda. Bizim taleplerimizi kabul etmiş olsalardı güçlü bir hükümet kurulmuş olurdu. İki gündür Başbakan'ın yaptığı açıklamalar utanç verici idi.

Tuğrul Türkeş bakanlık teklifini kabul etti

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber