Geçici işçi, belediye otobüslerine haciz koydurdu

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 14 Eylül 2006 11:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Afyonkarahisar'da bir beldenin belediye başkanlığında geçici işçi olarak çalışan kişi, tazminatlarını alamadığı iddiasıyla icraya verdiği belediyenin yolcu otobüslerine haciz koydurdu.

Belediyenin haciz konulan yolcu otobüsleri ise işçinin babasına yediemin olarak teslim edilirken, olaya itiraz eden belediye başkanı otobüslerini belediyeye yediemin olarak tekrar aldı.

9 yıldır Afyonkarahisar'ın Sultandağı ilçesi Karapınar Belde Belediyesinde

geçici işçi kadrosunda şoför olarak çalıştığını belirten Süleyman Oğuz, AA muhabirine konu ile ilgili olarak şu açıklamayı yaptı: "9 yıldır aynı belediyede geçici işçi olarak çalışıyordum. Geçtiğimiz seçimlerde CHP'den belediye başkanlığına adaylığımı koydum. Ama kazanamadım. Kazanan belediye başkanı, bana rakip oldun diye beni tekrar görevime başlatmadı. Gereksiz yere benim iş akdimi feshetti. Ben de mahkemeye verdim ve kazandım. Belediye Başkanı mahkeme kararlarına da olumlu veya olumsuz bir cevap vermeyince ben de tazminatlarımı almak için icra yoluna başvurdum. İcra yoluyla haciz konulan yolcu otobüsleri de babam Musa Oğuz'a yediemin olarak teslim edildi."

"BELEDİYE BAŞKAN ADAYI OLACAĞIM DİYE İŞİNE BAŞLAMADI" İDDİASI

Haciz konulan belediye otobüslerinin kamu malı olduğunu belirten Belediye Başkanı Musa Özenboy ise mahkemeye itiraz ederek, otobüslerini tekrar belediyeye yediemin ettirdi.

Geçici işçi Süleyman Oğuz'un, ısrarlara rağmen işinin başına dönmediğini ve keyfi hareket ettiğini savunan Başkan Özenboy, şunları kaydetti:

"2004 yılı yerel seçimler öncesi geçici işçilerimizin valilik vizesi geldi.

Diğer işçilerimiz tekrar işbaşı yaparken, bu arkadaşımız 'ben belediye başkan adayı olacağım' diye seçime 2 ay kala çekti gitti ve tekrar görevine başlamadı.

Ben de bu doğrultuda tutanağımı tuttum. Seçimler geçtikten sonra da gelip müracaat yapmadı ve gitti tazminat davası açtı, mahkemeyi kazandı. Fazla mesai diye bilirkişi aracılıyla bize 18 bin YTL'nin üzerinde tazminat çıkarttırmış, yasal faizleriyle birlikte 36 bin YTL'nin üzerinde tutuyor."

-KAMU MALI İCRA EDİLMEZ

Karapınar Belediye Başkanı Musa Özenboy, "Mahkemede bu durumun diğer geçici işçilere kötü emsal teşkil eder, herkes kafasına göre böyle yapar dediysem de mahkeme kararını verdi. İcra memurları da yolcu otobüslerimizi haczetti. Benim bu kamu malıdır haczedemezsiniz dememe rağmen haczettiler ve işçinin babasına yediemin verdiler" dedi.

Mahkemeye itiraz ederek yolcu otobüslerini tekrar geri alan Başkan Özenboy, mahkeme kararının ardından Yargıtay'a başvurduklarını söyledi.

Özenboy, "Belki bu dava Yargıtay'dan bozulup gelecek, bilemem. Onaylanırsa bu tazminatı ödeyeceğiz, peki Yargıtay bu davayı haksız kazanç diye bozarsa, bunun hesabını kim verecek. Parayı ödesek bozulan dava sonunda parayı kimden alacağız" diye konuştu.

OTOBÜSLER YENİDEN BELEDİYEYE YEDİEMİN OLARAK VERİLDİ

Sultandağı ilçesi Karapınar beldesinde yaşanan haciz olayının ardından mahkemeye itirazda bulunan Belediye Başkanı Musa Özenboy, otobüslerini yeniden belediyeye yediemin olarak teslim aldı.

İcralık olan belediye otobüslerinin bir gün davacı işçinin babasının evinde kalması sırasında yakın bir belediyeye ait belediye otobüsü, Karapınarlılara hizmet verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber