Milli Eğitim Vakfı davası, fotokopi belgelerden dolayı ertelendi

Haber Giriş : 14 Eylül 2006 13:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Egitim Vakfi Genel Kurulu'nun iptali istemiyle açilan dava, oy pusulularinin üzerinde degisiklik yapildigi iddiasinin arastirilmasi için istenilen belgelerin asli gelmemesi üzerine ertelendi.

Milli Egitim Vakfi'nin 28 Mayis 2006 tarihinde gerçeklestirilen ve Milli Egitim Bakanligi yönetimi ile Vakif yöneticilerin karsi karsiya geldigi son genel kurulunun iptali istemiyle açilan davanin ikinci durusmasi Ankara 9. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde yapildi. Vakif eski yönetim kurulu baskan yardimcisi Uygur Tazebay'in açtigi davada, avukatlar dilekçelerindeki görüsleri tekrar ederken, davaci Tazebay'in vekili avukat Talat Bulut bir önceki durusmada talep ettikleri oy pusulularinin fotokopilerinin gönderildigini ifade etti. Avukat Bulut, oy pusulularinin üzerinde oynanarak var olan yönetim kurulunun isbasina geldigi iddiasina dayali olarak genel kurulun iptali isteminde bulunduklarini animsatirken, oy pusulalarinin asillarinin gönderilmesinin önemli oldugunu söyledi.

Hakim Nevruz Üstün de davaci vekilin talebi dogrultusunda Milli Egitim Vakif Genel Müdürlügü'nden oy pusulalarinin aslinin istenmesini kararlastirdi. Hakim Üstün, davayi kasim ayina erteledi.

135 TRILYONLUK KAVGA DIYE YANSIMISTI

Milli Egitim Vakfi'nin mayis ayinda gerçeklestirilen genel kurulunda, divan baskanliginin olusumu ve yönetim kurulu oylamasinda ciddi tartismalar yasanmisti. Genel kurulda yasanan tartismalarin kaynagi, kamuoyuna Milli Egitim Vakfi'nin 100 milyon YTL'lik tasinmaz mali ile 35 Milyon YTL'lik nakit parasi olarak yansimisti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber