Vergi müfettiş yardımcıları tedirgin

Maliye Bakanlığının geçen yıl aldığı vergi müfettiş yardımcıları, meslekleriyle ilgili tedirginlik taşıyor

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 31 Ağustos 2015 00:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Vergi müfettiş yardımcıları tedirgin

Bilindiği üzere, Maliye Bakanlığı, 2013 yılında, 3 farklı alımla 5 bin kişilik vergi müfettiş yardımcılığı alım ilanına çıktı ancak 4 bin kişiyi aldı.

Ancak, alınan vergi müfettiş yardımcıları, mesleğe kabullerinin tamamlanıp tamamlanmayacağını konusunda bir tedirginlik yaşamaktadır.

İlk olarak, bazı müfettiş yardımcıları, performans değerlendirmesinde başarısız bulundu ve başarısız bulunanların memur kadrolarına atamaları yapılmaya başlandı.

İkinci olarak, yeterlilik mazeret sınavına giren 18 kişinin 10'u başarısız sayıldı. Ve yine en son olarak da yapılan yetki sınavında %30 gibi bir başarı oranı olacağı iddia edilmektedir.

Tüm bunlara ilave olarak, müfettiş yardımcıları bazı üstatlarının kurum dışında "Biz, bu kadar yüksek bir kadroyu istemiyorduk... En son alınan 4000 kişi peyderpey elemeye tabi tutulacak ve maksimum 600 ile 1000 kişilik bir vergi müfettişi mesleğe atanacak" şeklinde sözler sarf ettikleri kulaktan kulağa yayılmış durumdadır.

Çok yakın bir geçmişte İstanbul'da bir meslektaşlarının görev yaptığı grup başkanlığı penceresinden atlayarak intihar etmesi, bazı vergi müfettiş yardımcılarının ise KPSS'ye yeniden çalışmaya ve geçmiş memuriyeti olanların eski kurumlarına dönmeye gayret etmeleri tedirginliği daha da artırmaktadır.

Hem yaşanan sınavlar ve elemeler hem de dedikodular, alınan 4 bin kişinin tümünü oldukça etkilemiştir.

Konuyu, Maliye Bakanlığının dikkatine sunuyoruz ve vergi müfettiş yardımcılarının yaşadığı tedirginliği giderecek bir bilgilendirme yapılmasının yerinde olacağını düşünüyoruz.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber