Yeni kurulan 15 üniversite bütçe hazırlayabilecek

Haber Giriş : 16 Eylül 2006 07:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hükümetin kurduğu, YÖK'ün ise ?tedviren' rektör görevlendirdiği 15 yeni üniversite de bu yıl bütçe hazırlayacak.

?Yasal süreç tamamlanmadığı için yeni üniversitelerin bütçe tekliflerini kabul etmeyen' Maliye Bakanlığı, tekliflerin mevcut duruma göre eski üniversiteler tarafından yapılmasını istiyordu. Bu durum para bekleyen yeni üniversiteleri sıkıntıya sokarken, Maliye Bakanlığı yeni üniversitelerin önümüzdeki yılın bütçelerini kendilerinin hazırlamasına razı oldu.

Yeni üniversitelere bir yazı gönderen Maliye Bakanlığı, YÖK'ün yeni üniversitelere ?tedviren' rektör atadığını hatırlatarak, bu üniversitelerin bütçelerini nasıl hazırlayacaklarını ve ödeneklerini nasıl kullanacaklarını bildirdi. Maliye, yeni kurulan üniversitelere bütçe görüşmeleri için tarih bildirileceğini ve bu görüşmelere hazırlıklı gelinmesini istedi.

Maliye'nin yazısına göre, bir üniversiteye bağlı iken adı ve bağlantısı değiştirilerek oluşturulan, yeni üniversiteye bağlanan fakülte, enstitü ve yüksekokulların 2006 yılı ödeneklerinden kullanılmayan kısımları, 1 Ekim 2006 tarihi itibarıyla ödeneklerin halihazırda bulunduğu üniversitenin talebi üzerine Maliyece yeni bütçelerine aktarılacak. Daha önce Ödenek Gönderme Belgesi'ne bağlanan ödeneklerden kullanılmayanlar da ?eksiltme' işlemi yapılarak aktarma talebine dahil edilecek.

Yeni kurulan üniversitelere ait öz gelirler de 1 Ekim 2006 tarihi itibarıyla yeni bütçelerine aktarılacağından, gelirler elde edilen birimlerine göre ayrı takip edilecek. Bu üniversitelerde yeni açılan ve 2006-2007 eğitim-öğretim yılı için öğrenci alan fakülte, yüksekokul ve enstitüler ile yeni oluşturulacak idari birimlerin 2006 yılı ihtiyaçları ayrıntılı ve gerekçeli bir şekilde Maliye'ye iletilmek suretiyle değerlendirmeye alınacak.

zaman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber