Çalışma Bakanı Başesgioğlu, genel sağlık sigortası taslağına önümüzdeki günlerde son şeklinin verileceğini açıkladı

Haber Giriş : 09 Mart 2004 13:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Çalışma Bakanı Başesgioğlu, genel sağlık sigortası taslağına önümüzdeki günlerde son şeklinin verileceğini açıkladı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Murat Başesgioğlu, Genel Sağlık Sigortası Kanun Taslağı`nı, önümüzdeki günlerde hükümet düzeyinde tartışıp, daha sonra da Parlamento`ya sevk etmeyi düşündüklerini söyledi.

Ankara Özel Poliklinikleri ve Tüm Sağlık İşletmeleri Derneği`nin ``Sağlık Reformu Başarı Ödülleri Töreni`` Etap Altınel Oteli`nde yapıldı.

Törene, Başesgioğlu`nun yanı sıra Devlet Bakanı Güldal Akşit, Adalet Bakanı Cemil Çiçek, İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu, Sanayi ve
Ticaret Bakanı Ali Coşkun ile çok sayıda davetli katıldı.

Murat Başesgioğlu, törende yaptığı konuşmada, sağlık hizmetini yürütme işinin devletin zorunluluğu olduğunu belirterek, ancak şartlar itibariyle devletin bunu tam anlamıyla yerine getiremediğini söyledi.

Bu nedenle hükümet olarak bütün vatandaşlara eşit, kaliteli sağlık hizmeti sunmayı kendilerine şiar edindiklerini anlatan Başesgioğlu, başta SSK, Emekli Sandığı olmak üzere özel sağlık kuruluşlarıyla işbirliği yapma kararlılığını ortaya koyduklarını ifade etti.

SSK`LILAR ÖZEL HASTANELERE


Önce Emekli Sandığı mensubu vatandaşların özel sağlık kuruluşlarından yararlanmalarının sağlandığını anımsatan Başesgioğlu, şimdi de özellikle cerrahi branşlarda yapılacak paket anlaşmalar çerçevesinde SSK`lı hastaların özel kuruluşlardan yararlanmasını sağlamak için hazırlık içinde olduklarını bildirdi.

Tüm bu çalışmaların asıl amacının Genel Sağlık Sigortası sistemine geçmek olduğunu söyleyen Başesgioğlu, bu konuda yoğun bir çalışma içinde olduklarını belirtti.

Başesgioğlu, ``Şu anda bunun prensipleri, parametreleri ortaya çıkmış durumda. Önümüzdeki günlerde bakanlık olarak bunu hükümet düzeyinde tartışıp, planlamasına ve finans boyutuna karar verdikten sonra Genel Sağlık Sigortası taslağımızı Parlamento`ya sevk etmeyi düşünüyoruz`` diye konuştu.

ASIL MİSYONUMUZ SİGORTACILIK

Murat Başesgioğlu, bakanlığının, SSK hastaneleri nedeniyle ``hizmet üreticisi`` ve geri ödeme kurumu olması nedeniyle ``sigortacı`` olarak ``iki ayrı şapkası`` bulunduğunu belirtti.

Bu iki hizmeti, iki ayrı genel müdürlük kurarak ayırdıklarını söyleyen Başesgioğlu, ``Aslında bizim asıl misyonumuz, ister kendi hastanelerimizden, ister devlet, ister özel hastanelerden hizmet alalım, bu hizmetin kalitesini, vatandaşımızın memnuniyetini ve geri ödeme konusundaki prensipleri ortaya koymak, yani tam anlamıyla bir sigortacılık yapmaktır`` dedi.

Bu konuda teknik altyapı oluşmadığı için, sistemde ``provizyon anlamında bir çek etme mekanizması`` bulunmadığını belirten Başesgioğlu, ``İnşallah önümüzdeki günlerde, hem kendi hastanelerimizden hem Sağlık Bakanlığı hastanelerinden hem de özel hastanelerden bu provizyon sistemini gerçekleştirmesini isteyeceğiz. Çünkü sistemdeki kayıp ve kaçakları önlemek hepimizin yararına...``diye konuştu.

haber7

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber