Meclis'te sürpriz '1 Ekim' pazarlığı

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel'in geçen perşembe akşamı TBMM Genel Kurulu'nda tezkerenin görüşmeleri sırasında yaptığı konuşmadaki bir detay, tezkere görüşmeleri sırasında Ak Parti kurmayları ile muhalet partisi temsilcileri arasında 1 Ekim'de yapılacak TBMM Genel Kurulu oturumu için bir görüşme trafiği yaşandığını ortaya koydu.

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 06 Eylül 2015 09:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Meclis'te sürpriz '1 Ekim' pazarlığı

MERİÇ TAFOLAR Ankara

Özel, konuşmasında, "1 Ekim günü anayasaya göre bu parlamento otomatikman toplanacak ama bu tarihte Meclis burada toplanmasın diye partinizin kurmayları muhalefet partileriyle uzlaşı arayışı içindeler, reddediyoruz. '1 Ekim günü toplansak dahi sadece standart seremoniden sonra otomatikman tatile girelim mi?' diye arayış içindeler, reddediyoruz" ifadesini kullandı.

2 öneri de reddedildi

Alınan bilgilere göre geçen perşembe Ak Parti kurmayları 1 Ekim oturumu endeksli olarak iki kez CHP'nin kapısını çaldı. İlkinde, "1 Ekim'de TBMM'yi toplamaya gerek yok" önerisi getiren Ak Parti kurmayları, bu önerileri reddedilince, "'1 Ekim seremoniden sonra Meclis, tatile girer' içerikli bir Danışma Kurulu kararı alalım. Seremoniden sonra genel kurulu kapatalım" önerisinde ısrarcı oldu. CHP kurmayları, bu öneriyi de reddetti. CHP kulislerinde, Ak Parti'nin 18 Eylül'de belirlenecek milletvekili listesinde bazı vekillere yer vermeyeceği için 1 Ekim'deki oturumdan çekindiği konuşuluyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber