Üst araması bahanesiyle cezevinde tacize uğradık

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel'e, Karataş Kadın Cezaevi'nden mektup yazan bir tutuklu, hapishaneden koğuşa girene kadar aynı gardiyanlar tarafından 3 defa arandığını, "üst araması" bahanesiyle tacize uğradığını ve şiddete maruz kaldığını belirtti.

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 07 Eylül 2015 08:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Üst araması bahanesiyle cezevinde tacize uğradık

MERİÇ TAFOLAR Ankara

Bir süre önce Mersin'de "DHKP-C eğitim kampı" olduğu iddiasıyla basılan halka açık bir plajda gözaltına alınan bir tutuklu, bulunduğu Adana Karataş Kadın cezaevi'nden CHP'li Özel'e mektup yazdı. Mektupta, "Hem halka açık bir plajı hem de bir Alevi türbesi olan bir yerde tatil yaparken, mayolar ve şortlarla 'DHKP-C eğitim kampı' diye sansasyon yaratılarak basılan tatil yerinden alındım' diye başlayan mektupta şunlar kaydedildi:

"Hiçbir insani talebimizin karşılanmadığı 2 gün gözaltından sonra çıkarıldığımız mahkemede 3'ü 18 yaşından küçük olmak üzere toplam 13 kişi tutuklandık. 2 günlük gözaltından her türlü arama baskı şiddete maruz kalmışken hapishaneye geldiğimizde yine üst araması bahanesiyle taciz edildik, yerlere yatırıldık. 2 gün boyunca polisin üzerimizde bulamadığı neyi bulacaktı? Her tarafımız mor, kollarımızın tutacak bir yanı yokken ve ayakta zor duruyorken bile, koğuşa gidene kadar 3 defa aynı aramadan yerlere yatırılarak geçtik. Yanınızda aynı gardiyanlar üstelik."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber