'Casus.net' çökertildi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 17 Eylül 2006 07:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

'Casus.net' adında bir internet sitesi kurarak telefon dinleme, bilgisayar denetimi ve SMS izlenmesi gibi hizmetler verdiklerini öne süren bir çete çökertildi. Şebekenin vatandaşları hizmet vaadiyle 50 bin YTL dolandırdığı tespit edildi.

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı Bilişim Suçları ve Sistemleri Şube Müdürlüğü, internet kullanıcılarının e-posta hesaplarına gelen 'Sanal Detektif Hizmetleri' başlıklı reklam mesajlarını takibe aldı. Altı aylık takip sonucu kendilerine para yatıran vatandaşları oyaladıkları, şantaj yaptıkları hatta tehdit etikleri belirlenen şebeke için Ankara, Konya, Kayseri ve Çanakkale'de operasyon başlatıldı.

Aldatılanlara kanca attılar

Operasyonda Fatih E., Kerem Ç., Rıdvan A, Hüseyin S. ve Hüseyin E. gözaltına alındı. Fatih E.'nin yasadışı dinci bir örgütle bağlantısı bulunduğuna dair polis kayıtları olduğu öğrenildi. Piyasayı 50 bin YTL dolandırdıkları tespit edilen şebekeye, en çok eşi tarafından aldatıldığı kuşkusuyla başvuranların oluşturduğu belirtildi. Gözaltına alınanlardan Hüseyin S. ve Hüseyin E. emniyete götürüldükten sonra serbest kalırken diğer üç kişiyse mahkemeye gönderildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber