Acil servisçi hemşirenin kahrolduğu an

Haber Giriş : 17 Eylül 2006 08:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Vatandaşlar kaza yerine 112. Acil Servis'den ambulans gönderilmesini istedi. 2 ambulansdan biri ilçe dışında diğeri arızalı olunca nöbetci hemşire belediye ambulansından yardım istedi.

Olay yerine ambulansla giden nöbetci hemşire Miyase Nur, kaza geçirip ağır yaralanan kişinin eşi olduğunu öğrenin fenalık geçirdi. Tanzer Nur 10 gün süren yoğun bakımdan kurtulamayarak vefat etti.

6 Eylül Çarşamba günü meydana gelen kazada Tanzel Nur'un kullandığı araç takla atarak yolun kenarında bulunan düşük banket alana savrularak hurda haline gelmişti.

Yaralı şahıs ambulasın gecikmesi üzerine vatandaşlarca özel araçla Anamur Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. 112 Acil Servisi'ne nöbetçi olarak görev yapan eşi Miyase Nur, 112'ye ait ambulansın birisi kaza yaptığı için tamirde, diğerinin ise hasta nakli için Mersin'e gitmiş olması nedeniyle olay yerine belediyenin ambulansını yönlendirdiğini, belediye ambulansının önce hastaneye gelerek o anda nöbetçi olan Miyase Nur'u aldı.

Kaza yapan kişinin eşi olduğundan habersiz ambulans ile birlikte olay yerine giden Hemşire Miyase Nur, otomobil sürücüsünün de eşi olduğunu öğrenince fenalık geçirdi. Hemen hastaneye dönen Miyase Nur, eşinin durumunu iyiye döndürebilmek için diğer sağlık görevlisi arkadaşları ile birlikte mücadele etti.

Tanzel Nur, yoğun bakım bölümüne alındı. Durumu giderek ağırlaşan Nur, daha sonra ambulans ile Alanya'ya oradan da Antalya Tıp Fakültesi Beyin Cerrahı Yoğun Bakım Ünitesine kaldırıldı.

Tanzel Nur, Antalya Tıp Fakültesi Beyin Cerrahi Yoğun Bakım Ünitesinde 10 gün solunum cihazına bağlı olarak yaşam mücadelesi vermesine rağmen kurtulamayarak vefat etti.

Tanzel Nur'un cenazesi Akdeniz Camiinde kılınan namazın ardından Ortaköyü Mezarlığına defnedildi.

Cenaze törenine 112 görevli eşi, mesai arkadaşları, Anamur Devlet Hastanesi Başhekimi Kürşat Erdem, Hastane Müdürü Mevlüt Traş ve yakınlarının yanında, Tanzel Nur'un temsilcisi olduğu Türk Sağlık-Sen'in Mersin Şube Başkanı ve Kamu-Sen Mersin İl Başkanı Ümit Turhan ve Kamu-Sen Anamur Temsilcisi Salih Kutlu katıldı.

zaman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber