Polise yeni üs...

Haber Giriş : 18 Eylül 2006 09:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Emniyet Genel Müdürlügü'nün en kritik bölümü olarak bilinen Kaçakçilik ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Baskanligi(KOM), yeni bir üs kuruyor. En yogun operasyonlarin yasandigi narkotik, organize suçlar ve kaçakçilik gibi subelerin merkezi olan daire, uzay üssüne benzer yeni binasinin yapimina baslandi.

Yillardir Kizilay'in göbegindeki Konur Sokak'ta bir apartman dairesine sikisan Karanfil Sokak'taki bir baska apartman dairesinden de telefon takiplerini yapan KOM Dairesi için, Emniyet Genel Müdürlügü'nün hemen arkasina 10'ar kattan olusan dev bir üs insa ediliyor.

Emniyet ayni yere Bilgi Islem Daire Baskanligi'ni da getiriyor. Emniyet yüksek teknolojiye sahip iki daire baskanligini bir araya getirerek dev bir teknoloji üssü kurmayi da planliyor.

Polis teskilatinin en gözde birimlerinden Kaçakçilik ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Baskanligi'nin yeni binasi için Emniyet Genel Müdürlügü'nün hemen arkasinda hummali çalisma yürütülüyor. KOM Dairesi'nin yeni binasi için Emniyet Genel Müdürlügü genis bir de bütçe ayrildi.

ARSANIN HIKAYESI

Emniyet Genel Müdürlügü'ne 12 yil önce tahsis edilen arsanin hikayesi de oldukça ilginç. Genel Müdürlük 28 dönüm arazinin gecekondu istilasina ugramamasini için, bünyesinde görev yapan teknisyenlere arazi üzerine gecekondu yaptirmis. Böylelikle emniyet hem kaçak yapinin önüne geçmis hem de teknisyenlerin lojman ihtiyacini karsilamis.

20 MILYONLUK YATIRIM

KOM dairesinin yeni binasi için yapilan ihaleye 27 firma katildi. EGM bina maliyetini yaklasik 20 Milyon YTL olarak planladi. Kapali zarf usulü yapilan ihaleyi Musa Akar'in sahibi oldugu Dimar Insaat sirketi 18.6 milyon YTL'ye kazandi. Insaatin 2010'da tamamlanmasi planlaniyor. Emniyet insaat için bu yilki bütçesine 2.5 milyon YTL ayirdi.

TEKNOLOJI ÜSSÜ OLACAK

28 dönüm araziye kurulacak KOM'un yeni üssü 3 blok seklinde planlandi. 3'ü bodrum ve zemin kati olmak üzere bina on kat insa edilecek. Bloklardan birine de KOM ile irtibatli olan Bilgi Islem Daire Baskanligi konuslanacak. Emniyet Genel Müdürlügü Bilgi Islem Dairesi ile KOM'u bir araya getirerek ayni zamanda bloklar teknolojik bir üs haline gelecek. Bloklardan bir degeri ise yönetim kati olarak planlandi. Toplanti salonlari ve daire baskanlarinin makamlari bu blokta yer alacak.

KOM Dairesi'nin Karanfil sokakta bulunan binasi kres,Konur Sokak'taki meshur 'Konur 40' levhali bina Polis Akademisi'nde FIYO olarak okuyan ögrenciler için egitim merkezi ve yurt olacak.(

hürriyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber