Öğretmen rekabetine öğrenciler alet edildi

Haber Giriş : 19 Eylül 2006 07:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sincan'da öğretmenler arasında yaşanan gerginliğe öğrenciler alet edildi. Ellerine 'İrticaya hayır' yazılı pankart verilen öğrenciler, görevden alınan okul müdürlerine destek verdikleri düşüncesiyle yürüyüş yaptı

Öğrencilerine dini ve siyasi içerikli telefon mesajları gönderdiği iddia edilen edebiyat öğretmeni Eğitim-Bir-Sen'li Tarık Sezai Karatepe ile okul müdürü Türk Eğitim-Sen'li Mehmet Emin Gökdere ve Müdür Yardımcısı Tanju Düşünceli arasında yaşanan ve soruşturma konusu da olan gerginliğe, okulların açıldığı ilk gün öğrenciler de alet edildi. Görevden alınan okul müdürü Mehmet Emin Gökdere'ye destek maksadıyla ellerine 'İrticaya Hayır' pankartları verilen 40'a yakın lise öğrencisi, Sincan'daki Selahattin Akbilek Lisesi önündeki sokaktan pazar yerine doğru yürüyüşe geçti.

İRTİCA NE BİLMİYOR

Okulun öğrenci temsilcisi olan ve yürüyüşü arkadaşlarıyla birlikte organize ettiğini belirten Lise 3. sınıf öğrencisi V.A. okul müdürü Gökdere'nin görev yerinin değiştirilmesine karşı çıktıklarını belirterek, 'Yürüyüşü bu maksatla yaptık, siyasi bir amacımız yok' dedi. 'İrticaya Hayır' pankartının ne sebeple hazırlandığını sorusuna ise Aydın, 'Ben irticanın ne olduğunu bile bilmiyorum. Biz pankart filan da hazırlamadık. Birileri çocukların ellerine verdi sanırım, çünkü bizi gören gelip katıldı. Benim ve arkadaşlarımın tanımadığı kişiler de vardı, olar daha sonra kayboldular' diye konuştu. Yürüyüş sırasında Hürriyet Gazetesi muhabirinin de bulunduğunu belirten V.A, 'Biz yürüyüşe karar verirken, o da buradaydı' dedi.

Sincan'daki Selahattin Akbilek Lisesi'nde edebiyat öğretmeni olan Tarık Sezai Karatepe hakkında yapılan soruşturma sonucu Akbilek'in, dünkü bazı gezetelerde de yer alan 'öğrencilere dini ve siyasi içerikli telefon mesajları çektiği'ne ilişkin iddiaların asılsız olduğu ortaya çıkmış ve Karatepe, 23 Haziran 2006 günü Sincan Kaymakamlığının emriyle aynı görev yerine iade olunmuştu.

GÖREV YERİ DEĞİŞTİ

20 Nisan'da okul bahçesinde saat 11.00'de ders saati sırasında yapılan rock konserine öğrencilerin zorunlu katılımı konusunda Müdür Yardımcısı Tanju Düşünceli ile tartıştığı için soruşturma geçiren Tarık Sezai Karatepe, soruşturma sürecinde Okul Müdürü Mehmet Emin Gökdere hakkında şikayette bulundu. Soruşturma sonucunda Edebiyat öğretmeni Tarık Sezai Karatepe haklı bulunup, 23 Haziran'da yeniden okula dönerken, müdür Gökdere hakkındaki soruşturma devam etti ve Gökdere'nin 'ders sırasında okul bahçesindeki rock konserine göz yumduğu ve bu duruma itiraz eden Karatepe hakkında soruşturma talep ederken, nelerin yaşandığını öğrenmek için 'ders teftişi' yapmadığı' gerekçeleriyle görev yeri değiştirildi.

Yaşananları büyük bir endişe içinde izliyoruz

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu: 'Belirli gazetelerle el ele verip, buna çocukları da alet ederek, normal bir soruşturmayı belirli hassasiyetleri kaşıyarak çarpıtmaya çalışmak üzüntü verici. Sendikaların görevi öğretmenlerin koruyucusu olması gerekirken, gazetesinde yaptığı haberin altını doldurmak için birileri adına eylemler tertip edilmesini endişeyle izliyoruz' dedi. Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Şuayip Özcan ise, lise öğrencilerinin dün sabah okul müdürüne destek için 'İrticaya Hayır' pankartı açarak yürümeleri konusunda sendikanın Sincan Şubesinden rapor istediğini ve şube yönecilerini de merkeze çağırıp bilgi alacağını söyledi.

yenişafak

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber