Okullarda öğrenci devamsızlığı, 30 günden 45 güne çıkartıldı

Haber Giriş : 10 Mart 2004 15:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Okullarda öğrenci devamsızlığı, 30 günden 45 güne çıkartıldı

Özellikle lise son sınıf öğrencilerinin üniversite sınavlarına hazırlanırken başvurdukları sağlık raporu yolunu önlemek amacıyla öğrencilerin bir ders yılı içindeki özürlü veya özürsüz devamsızlıklarıyla okul yönetimince verilen izinlerin toplamı, 30 günden 45 güne çıkartıldı.

Milli Eğitim Bakanlığı Orta Öğretim Kurumları Sınıf Geçme Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, Resmi Gazete'de yayımlandı.

Yönetmelik ile ''devamsızlık süresini'' düzenleyen 55. madde değiştirildi.

Buna göre, ders yılı içinde toplam 20 gün okula özürsüz devam etmeyen öğrenciler, notları ne olursa olsun başarısız sayılacak. Daha önce bu süre 10 gündü.

Özürlü veya özürsüz devamsızlık ile okul yönetimince verilen izinlerin toplamı, bir ders yılı içinde 45 günü aşamayacak. Bu süre, daha önceki yönetmelikte 30 gün olarak belirlenmişti. Özürlülerin, resmi bir makamdan, özel sağlık kurum veya kuruluşlarından usulüne göre alınmış bir rapor veya belgeyle tespit edilmiş, özür belgesinin özrün sona erdiği tarihten itibaren en geç 7 iş günü içinde okul yönetimine verilmiş olması gerekecek.

Değişiklikler, 2003-2004 öğretim yılından geçerli olmak üzere bugünden itibaren yürürlüğü girdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber