'Teröre Hayır, Kardeşliğe Evet' yürüyüşü

Ankara'da düzenlenecek "Teröre hayır, kardeşliğe evet" mitingi birazdan başlayacak. 14 STK öncülüğünde yapılacak yürüyüşe katılacak çok sayıda kişi Sıhhiye Meydanı'nda toplandı.

Haber Giriş : 17 Eylül 2015 17:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Teröre Hayır, Kardeşliğe Evet' yürüyüşü

Ankara'da düzenlenecek "Teröre hayır, kardeşliğe evet" mitingi kısa bir süre sonra başlayacak.

14 sivil toplum kuruluşu öncülüğünde artan terör olayları ve protesto gösterilerinde yükselen tansiyona karşı eylem yapıyor.

Eyleme TOBB, TÜSİAD, MÜSİAD, Memur-Sen, Türkiye Kamu-Sen, Türk-İş, TİSK, Türkiye Barolar Birliği , Hak-İş, TESK, TÜRMOB ve Türkiye Ziraat Odaları Birliği destek veriyor.

Saat 16.30'da başlayacak olan yürüyüş öncesinde çok sayıda kişi, Sıhhiye Meydanı'nda toplandı. Kortej yaklaşık 1 kilometre uzunluğunda bir Türk bayrağı taşıyor.

Buradan başlayacak miting, Ulus'taki Birinci Meclis binasında sona erecek. Birinci Meclis önünde kurulan platformlarda da konuşmalar yapılacak . Yürüyüşün yapılacağı 2 kilometrelik güzergah 21.00'e kadar araç trafiğine kapatıldı.

TEK SLOGAN

Yürüyüşe katılacağını açıklayan sivil toplum kuruluşu sayısı da şu an itibariyle 250'si aşmış durumda. Siyasi partiler ise mitinge davet edilmedi. Ayrıca, eylemde pankart olmayacak, yalnızca Türk bayrakları taşınacak.

"Teröre hayır, kardeşliğe evet" sloganı dışında bir slogan atılması durumunda yürüyüşü düzenleme komitesi, düdüklerle engellemeye çalışacak.

2 BİNDEN FAZLA OTOBÜS

Ankara dışından yürüyüşe katılanları taşımak üzere 2 binden fazla otobüsün gelmesi bekleniyor. Polisin başkentin 5 ana giriş noktasında refakat edeceği otobüsler, Atatürk Kültür Merkezi alanına alındı.

7 AYRI NOKTADA ÜST ARAMASI

Toplanma alanı olarak belirlenen Sıhhiye meydanı, bariyerlerle kapatılırken, alan içinde uzman ekiplerce patlayıcı madde araması yapıldı.

İşçi ve işveren örgütlerinin üyelerinin yanı sıra vatandaşlara da açık olan yürüyüşe katılanlar, polis kontrolünde 7 ayrı noktadan üst aramaları yapıldıktan sonra miting alanına alınmaya başlandı.

6 BİN POLİS GÖREVLİ

Olası provokasyonların önüne geçilmesi için miting çevresi ve yürüyüş güzergahında önceden belirlenen noktalarda polis ekipleri konuşlandırıldı.

Miting alanında güvenliği sağlamak için Ankara Emniyet Müdürlüğü Güvenlik, Çevik Kuvvet ekiplerinin yanı sıra özel harekat polisleri de çevredeki binaların çatılarında yer alacaklar. Yürüyüş, havadan da polis helikopteri tarafından takip edilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber