Davutoğlu seçim kampanyasında öğrencilerle buluşacak

Başbakan Ahmet Davutoğlu, takvimin sıkışık olması nedeniyle miting programlarının yanı sıra televizyon yayınları ve basın toplantıları ile seçmene ulaşmayı planlarken, programına üniversite kampuslarını da aldı.

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 21 Eylül 2015 08:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Davutoğlu seçim kampanyasında öğrencilerle buluşacak

KIVANÇ EL Ankara

Uzun yıllar ders verdiği üniversitelere Başbakan olarak yeniden gidecek olan Davutoğlu, öğrencilerin bütün sorularına yüz yüze yanıt verecek.

Seçim kampanyasını 12 Eylül'deki Ak Parti kongresinde başlatan Başbakan Davutoğlu, bugün partisinin aday tanıtım törenine katılacak.

Davutoğlu'nun aday tanıtım toplantısında seçim beyannamedeki bazı unsurlara yönelik bilgi vermesi de bekleniyor ancak seçim beyannamesi daha sonra kamuoyuna açıklanacak. Beyannamenin Davutoğlu'nun ABD ziyareti sonrasına kalabileceği de ifade ediliyor.

Olumsuz algıyı kıracak

Uzun yıllar akademisyenlik yapan ve Dışişleri Bakanlığı ve Başbakanlık döneminde de en fazla özlem duyduğu şeyin derslere girebilmek olduğunu da ifade eden Davutoğlu, seçim çalışmaları kapsamında öğrencilerle buluşmayı da gündemine aldı. Seçim takviminin darlığı nedeniyle belli sayıda miting yapacak olan Davutoğlu, daha çok televizyon programları ve basın toplantılarına vakit ayıracak. Başbakan'ın bu süreçte öğrencilerle bir araya gelmeyi de planladığı öğrenildi. Genç kesimden beklenen oyu alınamaması ve Ak Parti'ye gelen çeşitli çalışmalarda da "gençlerin bir kısmında iktidara ve Ak Parti'ye yönelik olumsuz algıların" olduğu tespiti nedeniyle bu buluşmalar da önemli bir yer tutacak. Davutoğlu'nun üniversitelerde gerçekleşecek toplantılarda aralarında muhalif isimlerin de olduğu tüm kesimlerden öğrencilerin sorularını da yanıtlayabileceği kaydediliyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber