CHP'de pamuk eller cebe

CHP'de milletvekili olmak pahalıya patlayacak. Diğer siyasi partiler gibi 1 Kasım seçimleri için Hazine yardımı alamayan CHP, 7 Haziran seçimlerinin aksine bu seçimlerde kampanyasını kısıtlı bir bütçeyle yürütecek.

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 24 Eylül 2015 08:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
CHP'de pamuk eller cebe

EVRİN GÜVENDİK

Seçim çalışmaları için adaylardan kesenin ağzını açmalarını isteyen CHP yönetimi özellikle işadamı ve ekonomik durumu iyi olan adaylardan partiye katkı adı altında para yardımı yapmalarını istiyor. Parti yönetiminin özellikle seçilecek yer ve sırada olan adaylarla, işadamı ve ekonomik açıdan durumu iyi olan adaylardan partiye katkı adı altında yardımda bulunmalarını istiyor. Pek çok adaya ulaşan parti yönetiminin 50 bin ila 100 bin lira arasında yardım yapmalarını istediği kaydediliyor. CHP yönetiminin Kılıçdaroğlu'nun kontenjanından listeye giren ve seçilecek yerlerde olan adaylardan ise daha çok yardım yapmalarını istediği belirtiliyor. CHP 1 Kasım için aday başvurularında erkek adaylardan 5 bin, kadın ve genç adaylardan da 2 bin 500 lira başvuru ücreti almıştı. Başvurular nedeniyle partinin kasasına sadece 7.5 milyon lira civarında para girerken 7 Haziran'da yaklaşık 3 bin olan başvuru sayısının düşmesinde partinin listelerinde ön seçim adaylarının yer alacağının açıklanması etkili olmuştu. Seçim kampanyası için Ohmlette Reklam Ekibi'yle anlaşan CHP, seçim bütçesinin sınırlı olması nedeniyle miting ve reklam bütçelerini sınırlı tutacak.

İLK BULUŞMA BERN'DE

Kılıçdaroğlu, Avrupa temaslarına İsviçre'nin başkenti Bern'den başladı. CHP lideri bayram dolayısıyla yayımladığı mesajda ise, "Toplumumuzun ayrıştırılmaya çalışıldığı bugünlerde, bir ve beraber olmamızın, tüm sorunlarımızı çözmenin en önemli aracı olacağına duyduğumuz inançla geleceğe bakıyoruz" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber