Türkiye'den Kuzey Irak'a 165 öğrenci

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 22 Eylül 2006 11:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

KUZEY Irak'taki üniversitelerde okumak amacıyla Türkiye'den yapılan 165 başvurunun tümünün kabul edildiği açıklandı. Kürt Kültür ve Araştırma Vakfı'na (Kür-Kav) başvuru formlarını 1 ay önce teslim eden öğrencilerle ilgili yapılan açıklamada, başvuran öğrencilerin tamamının 'Kürdistan Bölgesi'ndeki üniversitelerde kabul edildiği belirtildi.

Kürdistan Yurtsever Birliği'nin internet sitesindeki habere göre, Kürt internet siteleri aracılığı ile yapılan duyurular sonucunda Türkiye'den Kuzey Irak'ta okumak için toplam 165 başvuru yapıldı. 1 yıl hazırlık sınıfında okuyacak Türk öğrenciler, diploma notu esas alınarak tercih ettikleri bölümlere yerleştirilecek. Diploma notu düşük olanlar 2 yıllık meslek yüksekokulları, diploma notu yüksek olanlar ise 4-6 yıllık bölümlere gönderilecek. Öğrencilere hazırlık sınıfında Kürtçe, İngilizce ve Arap Alfabesi eğitimi verilirken tümüne burs ve ücretsiz yurt olanağı sağlanacak.

Kür-Kav'ın göndereceği formu dolduracak öğrencilerin kayıt için 100 YTL ücretini de bankaya yatıracakları ve belgelerini 25 Eylül'e kadar vakfa ulaştırmaları gerektiği belirtildi. Bu ücretin belgelerin Arapça'ya çevri için kullanılacağı belgelerin Kuzey Irak'taki ilgili yere ulaştırılmasında harcanacağı kaydedildi. Kuzey Irak'ta okuyacak öğrencilerin vize sorunu olmadığı, kesin kayıt için gerekli sağlık raporunun Kuzey Irak'tan alınacağı belirtildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber