Ajanlar mülteci fişlemiş!

Yunanistan'a gitmek için İstanbul'a gelen mültecilerin arasında tespit edilen Avrupalı ajanların kamplardaki mülteci profillerini belirleyerek sınıflandırdıkları belirlendi.

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 27 Eylül 2015 07:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Ajanlar mülteci fişlemiş!

Geçtiğimiz günlerde Esenyurt'ta polisle mülteciler arasında yaşanan arbedenin ardından gözaltına alınan 5 kişiden Nora Sophia'nın Alman istihbarat birimi BND'ye, Lecaille Charlotte'nin Fransız istihbarat birimi DSGE'ye çalıştığı ortaya çıkmıştı. Gözaltına alınanlar arasında bulunan Suriyeli A. Fares, M. Fares ve A. Sakkal'ın ise bu ajanlar tarafından para ve Avrupa'ya götürülme vaadiyle kandırılıp yönlendirildiği anlaşıldı.


DİNLERİNİ DE FİŞLEDİLER

Gözaltına alınan ajanların hem kendilerinin hem de mülteci kamplarına sızdırdıkları elemanların, kamplardaki mülteci profillerini belirleyerek sınıflandırdıkları belirlendi. Avrupalı ajanlar, iki noktaya dikkat etti. Birincisi mültecilerin kabul edileceği ülkelerde dini, sosyal ve toplumsal anlamda sorun oluşturmamaları, ikincisi ise Suriye'deki savaş bittikten sonra ülkelerine geri dönme istekleri. Aralarında iki ajanın da bulunduğu 5 şüphelinin emniyetteki ifadeleri ise sürüyor. 5 şüphelinin sınırdışı edilmesine karar verilmişti. Bu kararla birlikte sorgulanamadan Göç İdaresi'ne gönderilen şüpheliler, bayramdan sonra sınırdışı edilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber