Silahların gölgesinde eğitim nasıl olacak?

Yarın tüm yurtta 18 milyon öğrenci ders başı yapacak. Ancak terör olaylarının yaşandığı Güneydoğu illerine tayini yapılan birçok öğretmenin can güvenliği nedeniyle gitmediği iddia ediliyor.

Kaynak : Vatan
Haber Giriş : 27 Eylül 2015 14:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Silahların gölgesinde eğitim nasıl olacak?

2015-2016 Eğitim Öğretim yılı pazartesi günü başlayacak. 18 milyon öğrenci ve yaklaşık 900 bin öğretmen de ders başı yapacak. Terör olaylarının olduğu ve güvenlik tedbirlerinin artırıldığı Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde ise eğitimin hangi şartlarda başlayacağı soru işareti. Terörün olduğu il ve ilçelerde güvenlik güçleri tarafından önlemler alınırken eğitimciler tedirgin. Bölgedeki sendika temsilcileri öğretmenlerin okullarına ulaşımı, öğretmenlerin ve öğrencilerin psikolojik durumları konusunda sorunlar yaşandığına dikkat çekiyor.

'Her sokakta panzer var'

Eğitim-Sen Şırnak Şube Başkanı Serhat Uğur, öğretmen evlerinin bom boş olduğuna dikkat çekiyor: " Şırnak'ta ortalama 6 bin öğretmen görev yapıyor. Bu yıl 3 bin öğretmenle ders başı yapacağımızı tahmin ediyorum. En büyük korkum ise okula mermi isabet ederse öğrencilerimizi nasıl tahliye edeceğimiz. Her sokakta panzerler, akrepler, ejderler var. Psikolojik olarak ne öğretmenler ne de öğrenciler hazır.

'Gelseler de yollar kapalı'

Eğitim-Sen Hakkari Şube Başkanı Süleyman Aşkın: Öğretmenlerimizi okullarına ulaştırma konusunda büyük sorunlar yaşacağız. Örneğin Hakkari-Çukurca yolu güvenlik yüzünden kapalı. Öğretmenlerimiz il merkezinde kalıp, araçla okullarına gidiyorlardı. Bu ulaşım ise yarım saat sürüyordu. Şimdi yol kapalı olduğu için 3 saatte ancak gidecekler.

'Öğretmenlerin yüzde 10'u geldi'

Eğitim-Sen Siirt Şube Başkanı Serdar Batur: Siirt'te yaklaşık 5 bin öğretmen görev yapıyor. Bu öğretmenlerin yaklaşık 3 bin tanesi şehir dışından geliyor. Şehir dışından gelecek öğretmenlerde büyük fire vereceğimizi tahmin ediyoruz. Şu anki tablo öğretmenlerin ancak yüzde 10'nunun gelmiş olması.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber