Şehit binbaşı askere siper olmuş

En önde gidiyordu, açılan ilk ateşte askerlerine siper oldu Silah arkadaşları binbaşının şehit olduğu anı anlattı...

Haber Giriş : 28 Eylül 2015 08:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Şehit binbaşı askere siper olmuş

Sözcü'den Saygı Öztürk, Binbaşı Yavuz Sonat Güzel'in şehit olduğu anlara ilişkin silah arkadaşlarının anlattıklarını yazdı... İşte o yazı:

Bin-ba-şı Ya-vuz So-nat Gü-zel, Jan-dar-ma Ge-nel Ko-mu-tan-lı-ğı ka-rar-ga-hın-da gö-rev ya-pı-yor-du. Ge-çen yıl ta-yi-ni Tun-ce-li-'ye çık-tı. Jan-dar-ma Özel Ha-re-kat Ti-mi'n-de gö-nül-lü ola-rak gö-rev al-dı. Ope-ras-yon-lar-da hep as-ke-ri-nin önün-de yer al-dı. Onun bu ce-sur, atak ha-li, as-ker-le-ri-ne kar-şı ba-ba-can tu-tu-mu di-ğer ko-mu-tan-lar ta-ra-fın-dan da ör-nek alın-dı. As-ke-ri-nin en önün-de gi-der-ken şe-hit düş-tü. Yap-rak-lı Mez-ra-sı'n-da bir grup te-rö-ris-tin bu-lun-du-ğu bil-gi-si üze-ri-ne, Tun-ce-li Jan-dar-ma Özel Ha-re-kat Tim-le-ri-'nin ope-ras-yon yap-ma-sı-na izin ve-ril-di. Bu amaç-la böl-ge-ye 5 ti-min he-li-kop-ter-le gön-de-ril-me-si plan-lan-dı. Ta-bur Ko-mu-ta-nı Bin-ba-şı Ya-vuz So-nat Gü-zel de ilk in-di-ri-le-cek tim-de yer al-dı. Ope-ras-yon böl-ge-si-ne ge-nel-de ko-mu-tan-lar "çev-re em-ni-ye-ti-" alın-dık-tan son-ra in-di-ği-ni ha-tır-la-tan bir as-ke-ri yet-ki-li, Tabur Komutanı Gü-ze-l'-in şe-hit olu-şu-nu şöy-le an-lat-tı:

"O-pe-ras-yon böl-ge-si-ne ge-nel-de ko-mu-tan-lar iki-üç tim in-di-ril-dik-ten son-ra iner. Ön-ce inen tim-ler çev-re em-ni-ye-ti alır. Bin-ba-şı Gü-ze-l'-in için-de bu-lun-du-ğu ilk ti-min he-li-kop-ter-den iniş-le-ri için uy-gun yer bu-lun-du. He-li-kop-ter-den ön-ce ko-mu-tan in-di. Ay-nı an-da ken-di-si-ne ateş edil-di. İlk atış-ta ko-mu-ta-nı-mız ba-şın-dan vu-rul-du. Ya-ra-lı ola-rak has-ta-ne-ye gö-tü-rül-dü. An-cak müdahaleye rağmen kur-ta-rı-la-ma-dı."

ADI Gİ-Bİ YA-VUZ BİR KO-MU-TAN

Özel eği-tim-li Jan-dar-ma Özel Ha-re-kat Tim-le-ri ge-nel-de, te-rö-rist-le-rin ilk atı-şı sı-ra-sın-da vu-ru-lu-yor. İlk atış-tan son-ra as-ker-ler al-dık-la-rı eği-tim ne-de-niy-le kı-sa sü-re-de du-ru-ma ha-kim olu-yor. Tun-ce-li-'de de Yavuz Ko-mu-tan he-li-kop-ter-den iner in-mez he-def alın-dı.

Si-lah ar-ka-daş-la-rı, Ta-bur Ko-mu-ta-nı Ya-vuz So-nat Gü-ze-l'-i, "A-tak, mü-ca-de-le-ci, as-ke-ri-nin hep önün-de olan bir ko-mu-tan-dı. Jan-dar-ma Özel hHa-re-kat Ti-mi'n-de gö-rev yap-ma-yı gö-nül-lü ola-rak ken-di-si is-te-miş-ti. As-ke-rin çok se-vip, say-dı-ğı bir ko-mu-ta-nı-mı-zı kay-bet-me-nin acı-sı-nı ya-şı-yo-ruz. Adı gi-bi ya-vuz bir ko-mu-tan-dı-" di-ye an-lat-tı.

Not: Şehit Binbaşı'nın geçmişteki bir operasyona ait fotoğrafı twitter'dan alınmıştır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber