Yeni haftada havalar nasıl olacak? / Haritalı

Sıcaklıkların batı kesimlerde 4 ila 8 derece azalacağı tahmin ediliyor.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 28 Eylül 2015 09:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Yeni haftada havalar nasıl olacak? / Haritalı

Meteoroloji'den yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemizin kuzey ve batı kesimleri ile zamanla kuzeydoğu kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, Marmara, Ege, Göller Yöresi, Toroslar Mevkii ile Rize, Artvin, Ardahan, Kars, Ağrı, Iğdır ve Eskişehir çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer bölgelerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; bugün (Pazartesi) öğle saatlerinden itibaren Marmara bölgesi genelinde kuvvetli, Edirne ve Tekirdağ ile Çanakkale'nin kuzey kesimlerinde çok kuvvetli ve yer yer şiddetli olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI :Batı kesimlerde 4 ila 8 derece azalacağı, iç ve doğu kesimlerde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR :Genellikle kuzey ve kuzeydoğu, Akdeniz kıyıları ile Güneydoğu kesimlerde batı ve güneybatı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Marmara ve Kuzey Ege'de kuzey yönlerden kuvvetli ve zaman zaman fırtına (40-80 km/s) şeklinde esmesi bekleniyor.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; bugün (Pazartesi) öğle saatlerinden itibaren Marmara bölgesi genelinde kuvvetli (21-), Edirne ve Tekirdağ ile Çanakkale'nin kuzey kesimlerinde çok kuvvetli ve yer yer şiddetli (51-) olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (sel, su baskını, yıldırım, dolu vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın bu akşam saatlerinden itibaren Marmara ve Kuzey Ege'de kuzey yönlerden kuvvetli ve zaman zaman fırtına (40-80 km/s) şeklinde esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (ağaç devrilmesi, çatı uçması, ulaşımda aksamalar v.b.)karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber