Diyanet Vakfı'na kurban vekaletinde yüzde 33 artış

Türkiye Diyanet Vakfı Mütevelli Heyeti İkinci Başkanı Mazhar Bilgin, vatandaşların Türkiye Diyanet Vakfına 180 bin 35 hisse kurban vekaleti verdiğini belirterek, geçen yıla oranla yüzde 33 artış gerçekleştiğini söyledi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Eylül 2015 14:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Diyanet Vakfı'na kurban vekaletinde yüzde 33 artış

Türkiye Diyanet Vakfı Mütevelli Heyeti İkinci Başkanı Mazhar Bilgin, TDV çalışanlarıyla bayramlaşma programında yaptığı konuşmada, bayramda dünyanın dört bir tarafına milletimizin emanetlerini ulaştıran TDV görevlilerinin bayramını tebrik etti.

TDV'ye yön veren, ufuk çizen Mütevelli Heyetine ve alınan kararların uygulanmasında emeği geçenlere teşekkür eden Mazhar Bilgin, Vakfın hayri ve sosyal faaliyetler alanında her geçen gün geliştiğini, 5 yıl önceki vakıf olmadığı gibi 6 ay önceki vakıf da olmadığını vurguladı.

Vekaletle kurban konusunda dünyanın dört bir tarafından gelen istek ve taleplere çok iyi bir teknolojik alt yapı ile kısa sürede cevap verildiğine işaret eden Bilgin, teknolojik alt yapısı, çehresi ve ufuklarıyla vakfın değiştiğini kaydetti.

Türkiye Diyanet Vakfı olarak 1993 yılından beri Diyanet İşleri Başkanlığımız ile birlikte Vekalet Yoluyla Kurban Kesim Programı düzenlediklerini belirten Bilgin, "2014 yılında Vakfımıza emanet edilen 135.394 hisse kurban; yurt içinde il ve ilçeler olmak üzere 174 merkezde, yurt dışında 69 ülkenin 557 bölgesinde bizzat görevlilerimizin nezaretinde kesilmiştir. 69 ülkenin 557 bölgesinde görevlilerimiz tarafından ihtiyaç sahibi insanlara ulaştırılmıştır" diye konuştu.

2015 yılında da Türkiye Diyanet Vakfı'na verilen vekalet sayısında yüzde 33 artış yaşandığını vurgulayan Bilgin, şunları kaydetti:

"Geçen yıl 135 bin 394 hisse vekalet verilmişti. Bu yıl da elhamdülillah halkımız 180 bin 35 kurban hissesini vekalet olarak vakfımıza verdi. Geçen yıla göre vekalet kurban sayımız 44 bin 641 artarken, geçen yıla oranla verilen vekalet sayısında yüzde 33 artış gerçekleşmiştir. Vatandaşlarımız bize teveccüh gösterdi, bize güvendi. Güven limanı olduk. Allah'a çok şükürler olsun, onların güvenlerini boşa çıkarmadık. Emanete riayet ettik. Bütün vekalet kurbanlar bizzat görevlilerimiz ve gönüllülerimiz nezaretinde kesilip dağıtıldı. Milletimizin dünyanın dört bir yanından vakfımıza verdiği emanetleri 104 ülke 469 bölge, ülkemizde de 195 il ve ilçe merkezinde görevli ve gönüllülerimiz tarafından kesilerek ihtiyaç sahiplerine ulaştırdık. Vakfımıza vekalet veren hayırseverlerimize bir kez daha ihtiyaç sahipleri adına teşekkür ediyorum."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber