PKK çocukları öldürüyor

Kalleş örgüt 9 yaşındaki Elif'ten sonra, Diyarbakır'da yoldan geçen 5 çocuğu bomba patlatarak yaraladı. HDP Eş Başkanları ise hiç utanmadan yine devleti suçladı.

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 29 Eylül 2015 07:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
PKK çocukları öldürüyor

Terör eylemlerinde güvenlik güçleri ile sivil ayrımı yapmayan PKK, birçok çocuğu da hayattan kopardı. Örgüt 30 Ağustos'ta Diyarbakır Bismil'de askerleri el yapımı patlayıcı ile hedef aldı. Saldırıda ekmek almaya giden 13 yaşındaki Fırat Simpil, Mardin Kızıltepe'de 13 Eylül'de yola döşenen PKK bombasıyla 9 yaşındaki Tahsin Uray hayatını kaybetti. 27 Eylül'de ise Diyarbakır'ın Bismil ilçesinde güvenlik güçleriyle çatışan PKK'lı teröristler roket atarla vurdukları evde 9 yaşındaki Elif Şimşek'i öldürdü. PKK yöneticisi Murat Karayılan'ın yanından kaçarak teslim olan sağ kolu da geçtiğimiz günlerde güvenlik güçlerine Cizre'de PKK'nın bebek öldürdüğünü söyleyip, Karayılan'ın da, "YDG-H denen garabet, halka niye saldırdı?Ambulansları yakarak acil hastaların ölümüne neden oldular, bebeği buzdolabında öldürdüler. Kim inanır sizin 'Devlet yaptı' demenize." dediğini aktardı.

ÇARPITTILAR

Bu arada PKK çocuk öldürürüürken HDP eş Genel Başkanı Figen Yüksedağ PKK'nın öldürdüğü Elif için AK Parti'yi suçlayıp, onun terörü dedi. Avrupa'da temaslarını sürdüren HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş ise PKK'nın barış için ateşkes çağrıları yaptığını iddia etti. Demirtaş, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı savaş isteyen taraf ilan etti, PKK'yı ise barış isteyen taraf olarak göstermeye çalıştı. Bu arada Elif Şimşek'i vuran terörist 2. roketatarı kullanamadan etkisiz hale getirildi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber