Bakan Aydın adaşı Prof. Dr. Mehmet Aydın'dan çektiği kadar kimseden çekmedi

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 23 Eylül 2006 08:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Devlet Bakanı Prof. Dr. Mehmet Aydın, Selçuk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nin eski dekanı olan adaşı Prof. Dr. Mehmet Aydın'dan çektiği kadar kimseden çekmedi. Mektup ve ödemelerinin karışmasına alışan iki ilahiyatçı, aynı dönemde doçent olup, aynı kışlada askerlik yapınca başlarına gelmeyen kalmadı.

DEVLET Bakanı Prof. Dr. Mehmet Aydın'ın "kader" diye nitelediği olaylar zinciri, akademisyenlik yıllarında başlıyor. Mektup ve faturaları isim benzerliği nedeniyle karışan iki "Aydın"ın yolları, daha sonra asker ocağında da birleşiyor. Kendisinden bir yaş büyük olan adaşıyla aynı birliğe düşen Bakan Aydın, bu durumu, birlikteki yüzbaşının askeri kıyafetleri dağıtmak için kendisini çağırmasıyla öğreniyor.

ÜSTAT SEN MİSİN

"Mehmet Aydın" ismini söylediğinde karşısında iki kişi gören yüzbaşı önce kızıyor. Adaşı, yüzbaşının karşısında olduğunu unutup "Üstadım sen misin" diye sarılınca, yüzbaşı birini ilk, diğerini son bölüğe vererek karışıklığı önlüyor.

TELİF ALAMADI

Kendisi gibi ilahiyatçı olan adaşı ile aynı dönemde doçent olan Bakan Aydın, akademik yayınlarının karışmasını, adının yanına koyduğu "S." ilavesiyle önlemeye çalışıyor. Ancak bu kez, nüfus cüzdanında "S." olmadığı için telif haklarından mahrum kalıyor.

S'NİN ANLAMI

Bakan Aydın, sırrını paylaştığı tek arkadaşının "S. ismini nüfus kağıdına açık olarak yazdıralım. Bu mahrumiyetten kurtul" teklifini kabul ediyor. Dava açılıyor, ancak bu kez avukat başka bir şehirde olduğu için davaya giremiyor ve değişiklik olmuyor. Israrlı sorularımız üzerine Bakan Aydın, "S."nin anlamını sonunda açıklıyor: "Sır"rın "S."si".

ARANAN BEN DEĞİLİM

Rehberlerde pek çok Mehmet Aydın olduğunu belirten Bakan Aydın, 12 Eylül 1980'den sonra yurtdışına çıkışlarda yaşadığı zorluğu ise şöyle anlattı: "Havaalanında polis nüfus cüzdanımı aldı arkasına yaslandı. Bilgisayardan kontrol ettiğini fark edince 'Aradığınız 1969 Kars doğumlu Mehmet Aydın, ben 1943'lüyüm' dedim. Polisin şaşkınlığını, daha önce de benzer durumla karşılaştığımı anlatarak giderdim."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber