Okulda, orduevinde eğlenceye vergi...

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 23 Eylül 2006 09:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İl Özel İdareleri ve Belediye Gelirleri Kanunu Tasarı Taslağı'nda okullar, orduevleri, askeri gazinolar ve askeri dinlenme tesislerindeki eğlence ve konserler vergi muafiyeti listesinden çıkarılıyor

Belediyelerin mali yapısını güçlendirme gerekçesiyle hazırlanan ve Başbakanlık'a gönderilen İl Özel idareleri ve Belediye Gelirleri Kanunu Tasarı Taslağı ile belediye ve il özel idarelerine ödenecek vergi sayısı 6'dan 8'e çıkarıldı. Eğlence vergisinden muaf tutulanlar arasından bulunan ordu evleri, askeri gazinolar ve askeri dinlenme tesislerinde tertiplenen eğlenceler çıkarıldı.

Emlak Vergisi Kanunu, Belediyeler ve İl Özel İdarelerine Genel Bütçe Vergi Gelirlerinden Pay Verilmesi Hakkında Kanun ve Belediye Gelirleri Kanunu'nda yer alan düzenlemeler İl Özel idareleri ve Belediye Gelirleri Tasarısı altında toplandı.

Doğalgaz tüketimine vergi

Taslak ile ilk kez Konaklama ve Şans Oyunları Vergisi getirilmesi ile doğalgaz tüketiminden vergi alınması öngörülüyor.
Halen yürürlükte olan yasadaki 6 vergi ve 12 harç, tasarıda 8 farklı vergi ve 8 harç olarak düzenleniyor. Gelir yaratma potansiyelini kaybeden Yangın Sigortası Vergisi ile çifte vergilendirmeye neden olan Haberleşme Vergisi kaldırılıyor

Balo, şenlik parayla

Taslağın Başbakanlık'a gönderilen halinde Şans Oyunları Vergisi'nin tahsili merkezi idareden belediye ile il özel idarelerine devrediliyor.

Mevcut kanunda genel ve özel bütçeli idareler, belediyeler ve köyler tarafından kültürel, sosyal, turistik ve ekonomik amaçlarla düzenlenen etkinlikler, kazanç amacı gütmeyen balo ve şenlikler; eğitim kuruluşları, okul dernekleri, orduevleri, askeri gazinolar ve askeri dinlenme tesislerinde tertip edilen eğlenceler eğlence vergisinden muaf bulunuyor. Taslak ise, eğitim-öğretim kuruluşları, okul dernekleri, orduevleri, askeri gazinolar ve askeri dinlenme tesislerinde tertip edilen eğlence ve konserlerin muafiyet listesinden çıkarılması öngörülüyor. Ancak ne oranda veya miktarda vergi alınacağı yer almıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber