Yurtdışı çıkış harcı 15 YTL'ye iniyor

Haber Giriş : 23 Eylül 2006 10:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, İstanbul Ticaret Odası'nın yaptığı müracata verdiği yazılı yanıtta, "Yurt dışına çıkışta alınan 70 YTL'lik harcın 15 YTL'ye indirilerek tüm istisnaların kaldırılması için bir çalışma yapıyoruz" dedi.

İSTANBUL Ticaret Odası'nın (İTO) yakından takip ettiği ve kaldırılması yönünde yoğun girişimlerde bulunduğu, Yurtdışı Çıkış Harçları ile ilgili olarak Maliye Bakanlığı harekete geçti. İTO, geçtiğimiz aylarda Bakanlığa yaptığı resmi müracaatla yurtdışı çıkış harçlarının kaldırılması ile ilgili talepte bulunurken, yanıt bizzat Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'dan geldi. Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, yurtdışı çıkış harçlarının düşürülmesine yönelik bir çalışma içinde olduklarını duyurdu. Bakan Unakıtan, gazetelere yansıyan demecinde, "Yurt dışına çıkışta alınan 70 YTL'lik harcın 15 YTL'ye indirilerek tüm istisnaların kaldırılması için bir çalışma yapıyoruz. Öneri Başbakanlıkta değerlendiriliyor. Harcı indirebiliriz" dedi.

İTO İSTEMİŞTİ: Yurtdışı çıkış harçları ile ilgili olarak bugüne kadar sürekli olarak kamuoyunun dikkatini ayakta tutan İTO, geçtiğimiz aylarda ise bizzat Yönetim Kurulu kararı ile, konuyu resmi olarak Maliye Bakanlığı'na iletmişti. Maliye Bakanlığı'na yapılan resmi müracaatta İTO'nun üyelerine yurtdışına çıkışlarda harç muafiyet belgesi düzenlediği hatırlatılarak, uygulamanın zaman ve para kaybına sebep olduğu ve bu nedenle bir an önce kaldırılması talep edilmişti.

EKONOMİYE FAYDA: İstanbul Ticaret Odası (İTO) Yönetim Kurulu Başkanı Murat Yalçıntaş, yurt dışı çıkış harçlarının tamamen kaldırılmasının dolaylı olarak ekonomiye fayda sağlayacağını kaydetti. Yalçıntaş, yaptığı açıklamada, İTO'nun yakından takip ettiği ve kaldırılması yönünde yoğun girişimlerde bulunduğu, yurt dışı çıkış harçlarıyla ilgili olarak Maliye Bakanlığının harekete geçtiğini kaydetti. İTO'nun, geçtiğimiz aylarda Maliye Bakanlığına yaptığı resmi müracaatla yurt dışı çıkış harçlarının kaldırılması ile ilgili talepte bulunduğunu belirten Yalçıntaş, Bakan Unakıtan'ın bu konudaki son açıklamalarını anımsattı. Yalçıntaş, şunları kaydetti: "İhracatımızın desteklenmesi gereken bir dönemde iş adamlarımızın yurt dışına çıkış işlemlerinde vakit ve para kaybettiren bu uygulamanın tamamen kaldırılmasının yurt dışına çıkış prosedürünü kolaylaştıracağı gibi dolaylı olarak ihracatçımıza ve Türkiye ekonomisine de faydalı olacağına inanıyoruz. Sayın Maliye Bakanımızın açıklamalarını destekliyor ve bir an önce hayata geçmesini umuyoruz."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber