Vali Demirtaş: Teknik personel işine dört elle sarılmalı

Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, bazı daire müdürleri ve kamu kurumlarının teknik personeli ile Halk Eğitim Merkezi'nde bir toplantı yaparak,"Tüm kurumları uyarıp, kurumların teknik personeli işine dört elle sarılarak görevini ciddiyetle yapmalı" dedi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Eylül 2015 19:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Vali Demirtaş: Teknik personel işine dört elle sarılmalı

38 aylık görev süresi boyunca mesai kavramı gözetmeden Adıyaman'ın değerli insanına hizmet etmek için çalıştığını söyleyen Vali Mahmut Demirtaş, "Kurumlarımızın teknik personeli ile daha önce de bir kaç defa bir araya gelerek toplantı yaptık. Bu toplantılarla amacımız karşılaşılan sorun ve sıkıntılara çözüm bulmaktır. 38 aylık görevim süresince ilin dört bir tarafına eşit bir şekilde hizmet götürmeye çalıştık. Ama zaman zaman inşaatı devam eden kamu yatırımlarını incelediğimde teknik personelin görevini ihmal ettiğini de görüyorum. Birkaç defa uyardım kendilerini, buna rağmen bir düzelmenin olmadığını üzülerek ifade ediyorum. Tüm teknik personeli buradan bir kez daha uyarıyorum. Devletimiz bizlere bir görev verdi. Görevimiz vatandaşa hizmetin en iyisini götürerek, vatandaşa hizmetkar olmaktır. Ama yapılan hizmetlerde bunu ortaya koyamıyoruz. Bir inşaat yapıyoruz, inşaatın geçici kabulü ve teslimatı yapıldıktan sonra o bina 10 yıllık bir inşaatmış gibi karşımızda duruyor. Ben burada o binayı yapan müteahhidi suçlamıyorum. Burada en büyük problem bizim teknik personelden kaynaklanıyor. Teknik personelimiz gerekli uyarı ve kontrolleri zamanında yapmış olsaydı o müteahhit işini daha düzgün yapmış olurdu. Teknik personel, müteahhitlerle olan ilişkilerde mesafeli olmalıdır. Hepimizin temel amacı Adıyaman'ı daha yaşanılabilir bir kent haline getirmektir. Adıyamanlı vatandaşlarımızın da bizden beklentisi budur. Hepimizin amacı çocuklarımıza ve ailelerimize helal ekmek yedirmektir. Hepimiz çoluk çocuğumuzun nafakasını ve rızkını buradan sağlıyoruz. Ama maalesef baktığımda mühendis ve teknik eleman benim kadar alan taraması yapmıyor ve işini takip etmiyor" dedi.

Kamu kurum ve kuruluşların teknik personelinin kendini sürekli yenilemesi gerektiğini ifade eden Vali Mahmut Demirtaş, "Teknik personel AR-GE araştırmalarına ağırlık vermelidir. Teknik personel, okulların ve kurumların donanımı sırasında piyasa araştırmasını yaparak uzun ömürlü ve kaliteli malzeme temin edebilmesini sağlayabilmelidir. Bunları araştırma zor bir şey değildir. Ama maalesef araştırma gereği bile duymuyor" dedi.

Kurumlar arası işbirliği ve koordinasyonun önemine değinen Vali Mahmut Demirtaş, "Bir kurumun teknik personeli çok yoğun çalışıyorsa ve öbür taraftan başka bir kurumun teknik elemanı oturuyorsa biz buna tahammül edemeyiz. Bunun tek çözümü kurumlar arası işbirliğidir. Birimler görev almaktan ve hizmet yapmaktan kaçmayacaktır. Teknik personelimizin sürekli sahada olması gerekiyor. İşlerimizi ciddiyetle takip edeceğiz. Kamu kurum ve kuruluşlarımız vatandaşımızın kamuya olan güvenini sarsıcı işlem ve hareketlerden kaçınacaktır. Bu toplantımızın tek amacı bu memlekete nasıl daha iyi hizmet edebiliriz düşüncesidir. Çünkü biz bu millete efendilik yapmaya değil, hizmetkar olmaya geldik. Bu memlekete hizmet ederek güzel eserler bırakırsak bu bizi mutlu eder. Bundan sonra bütün kurumlarımızdan hizmet anlamında daha fazla duyarlılık bekliyorum" şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber