Seçim güvenliğinde sıkıntı yok, takviye birlikler gönderildi

Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Yaşar Güler'in, kendisini ziyaret eden CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin ve İstanbul Milletvekili Dursun Çiçek'e seçim güvenliği konusunda sorun yaşanmayacağı güvencesini vererek, "Sorumluluk alanımızdaki yerlere takviye birlikler gönderildi. İstihbarat bilgilerine göre sıkıntı yok" ifadesini kullandığı öğrenildi.

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 02 Ekim 2015 08:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Seçim güvenliğinde sıkıntı yok, takviye birlikler gönderildi

MERİÇ TAFOLAR

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun önceki gün Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar'ı ziyaret etmesinin ardından, CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin ile CHP İstanbul Milletvekili Dursun çiçek de dün Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Yaşar Güler'i ziyaret etti. Milliyet'in aldığı bilgilere göre Orgeneral Güler, görüşmenin başında Kılıçdaroğlu'nun 7 Haziran'dan sonra artan çatışmalı ortam sürecinde kullandığı "birleştirici dil" ve sağduyulu tavrından duyduğu memnuniyeti aktardı.

Görüşmede, seçim güvenliği konusunun da gündeme geldiği öğrenildi. Alınan bilgilere göre Orgeneral Güler, askerin sorumluluk bölgesinde bir sorun olmayacağı güvencesini vererek, "Sorumluluk alanımızdaki yerlere takviye birlikler gönderildi. Güncel istihbarat bilgilerimize göre, seçim günü büyük çaplı bir eylem olmayacak. Münferit olaylar elbette yaşanabilir. Hazırlıklarımız tam" mesajını verdi.

Ergenekon davası nedeniyle cezaevine giren emekli Kurmay Albay Çiçek, Genelkurmay Karargahı'nda 7 yıl görev yapmıştı. Çiçek, karargaha altı yıl aradan sonra dün ilk kez girdi. Çiçek, bu konuya ilişkin "Şunu hissettim; duyduğum saygı ve sevgide gram eksilme olmadı. Biz siyaset alanında, Genelkurmay ise güvenlik alanında dayanışma içinde ülkemizin menfaatleri için çalışmaya devam ediyoruz. Genelkurmay Başkanlığı, siyasetin dışında ve üstünde bir kurumdur" ifadesini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber