'Okulda Rock'a sürpriz tayin: Öğretmen Çubuk ilçesine tayin edildi

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 26 Eylül 2006 07:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sincan'daki Selahattin Akbilek Lisesi bahçesinde verilen Rock konseri nedeniyle Müdür Gökdere ile tartışan ve 'irticacı' suçlamasından aklanan edebiyat öğretmeni Sezai Karatepe, Ankara'nın Çubuk İlçesi'ne tayin edildi

Ankara'nın Sincan İlçesi'ndeki Selahattin Akbilek Lisesi bahçesinde ders saatinde Rock konseri düzenlendiği için Müdür Mehmet Emin Gökdere ile tartışan ve 'irticacılık' suçlamasından aklanan edebiyat öğretmeni Tarık Sezai Karatepe'nin, Çubuk İlçesi'ne tayini çıktı.

Öğrencilerine dini ve siyasi içerikli telefon mesajları gönderdiği ileri sürülen öğretmen Karatepe iddiaları reddetmiş, açılan soruşturmadan da aklanmıştı. Karatepe'nin gönderdiği öne sürülen ve 'irtica içerikli' olduğu iddia edilen mesajların da İstanbul'un fethinin yıldönümü kutlamalarına davet içeriği taşıdığı ortaya çıkmıştı. Soruşturma sürecinde geçici olarak görevden alınan Karatepe, aklandıktan sonra 21 Ağustos'ta kaymakamlık kararıyla Selahattin Akbilek Lisesi'ndeki görevine geri dönmüştü. Tayin yazısı cuma günü eline geçen Karatepe'nin, tayinin durdurulması için idare mahkemesine dava açacağı öğrenildi.

MÜDÜR HAKKINDAKİ SORUŞTURMA SÜRÜYOR

Öte yandan Müdür Gökdere hakkında açılan 'okulda ders saatinde konser düzenlemek, her bir öğrenciden 3 YTL konser parası toplamak, vermeyenlerin, pencereden seyretmesinler diye arka sınıflara doldurdurulmasına göz yummak' suçlamalarından açılan soruşturma ise sürüyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber