Emekli isyanda!

Kaynak : Takvim
Haber Giriş : 26 Eylül 2006 13:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Emekliden elinizi çekin!

Açlık sınırında yaşayan emeklinin şimdi de evine göz dikildi. Maliye, daha önce özürlü ve emeklilere getirdiği emlak vergisi muafiyetini kaldırdı. Emekli isyanda!

Türkiye'de ne geliyorsa, emeklinin başına geliyor. Açlık sınırında maaş alan onlar. 'Süper' siniz diye kandırılıp, perişan edilen onlar. Hastanelerden kavulan, ilaçlarını alamayan onlar... Dertleri saymakla bitmez. Şimdi yeni bir sorunla boğuşuyorlar. Hafta sonu yazarımız KazımYılmaz gündeme getirdi.

Emlak Vergisi Yasası'nın 8. maddesine göre, emekliler ve özürlüler ile diğer hak sahipleri, maaştan başka gelirleri olmamak kaydıyla 200 metrekareye kadar evlerinin vergisinden muaf tutuluyorlardı. Şimdi hükümet yeni bir yasa tasarısı hazırladı. Buna göre emekli ve özürlülerin bu muafiyeti ellerinden alınıyor. Diğer hak sahipleri için de 200 metrekare şartı, 150 metrekareye indiriliyor. Diğer hak sahibi dediklerimiz ise100 bin YTL'lik bir ev için yılda tam 300 YTL ödeyecekler.

BU PARAYA MI KALDINIZ?

Şimdi elinizi vicdanınıza koyun. Emekliye ne verdiniz de ne istiyorsunuz? Peki özürlüye ne verdiniz de ne istiyorsunuz? İnsanlar, otobüslere bile binemiyorlar. Kaldırımlarda yürüyemiyorlar. Şimdi onların evlerinden alacağınız vergiyle mi zengin olacak bu ülke?

Yapmayın, etmeyin gelin bu yanlıştan dönün. Cumartesi gününden beri hem emekliler hem özürlüler beni arayıp isyan ediyor. Bugün bir işçi emeklisinin ortalama aylığı 500-600 YTL. Onlar hükümetten zam beklerken aldıkları karşılığa bakın. Siz onlardan emlak vergisi almaya çalışacağınıza önce mahkemelerde hakettikleri TÜFE alacaklarını ödeyin.

Faruk Erdem

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber