Trafik cezası borçlarını rüşvet karşılığı bilgisayardan sildiği öne sürülen bir vergi memuresi ile 6 kişi gözaltına alındı.

Haber Giriş : 12 Mart 2004 14:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Bursa'da, mükelleflerin vergi dairesine olan trafik cezası borçlarını rüşvet karşılığı bilgisayardan sildiği öne sürülen bir vergi memuresi ile 6 kişi gözaltına alındı.

Edinilen bilgiye göre, 3 otomobilin 2 milyar 650 milyon liralık borcunun silinmesi karşılığında kendisinden 1 milyar 250 milyon lira komisyon istenen bir kişi, bu olayın kanunsuz olduğunu düşünüp polise müracatta bulundu. Bu kişi ile irtibat kuran aracı durumundaki Şefik D. (48), polis tarafından gözaltına alınarak, vergi dairesindeki operasyona start verildi.

Borçlu rolündeki polisler daha önce seri numaraları alınmış 1 milyar 250 milyon lirayı, Yeşil Vergi Dairesi'nde memur olarak çalışan Hatice Ö. (39) ve kapıcılık yapan eşi Recep Ö.'ye (28) çay ocağında verdi. Suç üstü yakalanan Hatice Ö.'nün evinde çok sayıda değişik araç sahiplerine ait trafik ceza makbuzu bulundu.

Yeşil Vergi Dairesi'nin bilgisayar sisteminin incelenmesi sonucu, emekliliğine 5 yıl kalan Hatice Ö.'nün, ''ödemeleri herhangi bir banka yoluyla yapılmış gibi gösterip, fiş numaraları ve düzenleme tarihlerinde oynama yaparak veya gerçek olmayan fiş numarası düzenleyerek borçları sildiği belirlendi. Polis ekipleri, 6 değişik araca ait 39 işlemde yaklaşık 2 milyar liralık borcun silindiğini tespit ederken, müfettişler tarafından yapılacak detaylı incelemenin ardından haksız menfaat boyutunun daha da artabileceği bildirildi.

Yankesicilik ve Dolandırıcılık Masası ekipleri, trafik cezası borçlarını sildirmek için rüşvet verdiği ve olaya aracılık ettiği öne sürülen Şerif K. (48), Ali F. (33) ve İhsan Ö.'yü (38) gözaltına aldı.

Kendisinden 11 yaş küçük kapıcı Recep Ö. ile ikinci evliliğini yapan Hatice Ö.'nün bankalara olan borçlarını ödeyebilmek için böyle bir işe kalkıştığı öğrenildi. Haklarında soruşturma evrakı tamamlanan şüpheliler, ''Devleti zarara uğratarak maddi menfaat sağlamak'' iddiasıyla adliyeye sevk edildi.

habervitrini

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber