Hantal bürokrasiden ilginç bir örnek

Haber Giriş : 12 Mart 2004 15:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hantal bürokrasiden ilginç bir örnek

Özel kalem müdürü yan odadaki Vali Yahya Gür'den yazılı dilekçe ile randevu istedi, yanıt dahili telefonla verildi... Gür özel kalem müdürünü kapıda karşılayıp yan odadaki masasına kadar uğurladı. Gülin Yıldırımkaya'nın özel haberi...

Kamuda reform yaparak bürokrasideki hantal yapıyı aşmaya çalışan Ankara dünyanın en enterasan resmi ziyaretlerinden birine sahne oldu. Ankara Valisi Yahya Gür ile görüşmek isteyen Özel Kalem Müdürü Hıdır Eraslan bir kapı mesafesinde bulunan Gür'den yazılı dilekçe göndererek randevu istedi. Dilekçeyi alan Vali Gür, dahili hattan aradığı özel kalem müdürüne 5 Mart Cuma günü saat 14:00'e randevu verdi. Ve bu ziyaretin randevu defterine yazılmasını istedi.

Başkent Grubu adlı sivil toplum kuruluşunun başkanlığını yürüten Özel Kalem Müdürü Eraslan söz konusu tarihte yönetim kurulu üyelerini de yanına alarak Yahya Gür'ün odasına gitti. Kapıda tokalaşıp hatır sorarak işi iyice resmiyete döken Eraslan; Vali Gür tarafından ayakta karşılandı ve çıkışta da yan odadaki masasına kadar uğurlandı!
Habertürk

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber