Akdoğan: Sorumsuz konuşan kaybeder

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan: Terörle mücadele eden hükümet sivil toplumdan, partilerden, medyadan ve uluslararası toplumdan destek görmeli, yalnız bırakılmamalıdır. Bu meselede milli bir duruş sergileyemeyenler, toplumu tahrik eden sorumsuz açıklamalar yapanlar kendileri kaybederler.

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 12 Ekim 2015 08:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Akdoğan: Sorumsuz konuşan kaybeder

ALİ ÜNAL

BaşbakanYardımcısı Yalçın Akdoğan, Ankara'da meydana gelen terör saldırısını yorumladı, "gerçekleşen terör saldırılarını millet olarak topyekün göğüslemeliyiz" dedi. Akdoğan, saldırıyla ilgili Sabah'ın sorularını yanıtladı. Şunları söyledi:

HEDEF TÜRKİYE: Başkentimiz Ankara'da gerçekleşen bu terör eylemini belli bir kesime yönelik bir saldırı gibi düşünmek yanıltıcı olur. Katliam şeklindeki bu hain saldırı Türkiye'yi hedef almaktadır, huzur ve istikrarımızı hedef almaktadır. Bu yüzden gerçekleşen terör saldırılarını millet olarak topyekün göğüslemeliyiz. Hiçbir güç, odak, örgüt Türkiye'yi büyük yürüyüşünden geri çeviremez, hiçbir eylemin siyasete ve ülke gidişatına yön vermesine izin vermeyiz.

TERÖR GÜÇ ODAKLARININ ARACI: Terör, bölgesel veya ulusal güç odaklarının iç ve dış siyasete yön vermek için kullandıkları araçlardan biridir. Türkiye seçime giderken yaşanan bu saldırı yeni bir siyaset mühendisliği çabası gibi görünüyor. Milletimiz müsterih olsun, bu oyunları elbirliğiyle bozacağız.

SORUMSUZ KONUŞAN KAYBEDER: Terörün tetikçisi, maşası, azmettiricisi ve planlayıcısı kim veya hangi örgüt olursa olsun bunlar ortaya çıkarılacak ve hak ettiği cezaya çarptırılacaktır. Hiçbir karanlık yapının vatan toprakları üzerinde ameliyat yapmasına izin vermeyiz. Terör kimden gelirse ve kime karşı olursa olsun ortak bir meseledir, ortak hareketle üzerine gidilmelidir. Terörle mücadele eden hükümet sivil toplumdan, partilerden, medyadan ve uluslararası toplumdan destek görmeli, yalnız bırakılmamalıdır. Bu meselede milli bir duruş sergileyemeyenler, toplumu tahrik eden sorumsuz açıklamalar yapanlar kendileri kaybederler.

SALDIRININ AMACI SEÇİMİ YAPTIRMAMAK

'SİLAHLAR GÖMÜLMEDİĞİ SÜRECE PKK TEHDİTTİR'

"PKK'nıntaktik açıklamaları bırakıp tam anlamıyla eylemlerini durdurması ve Türkiye'yi terk etmesi gerekiyor, silahlar gömülmediği sürece PKK bir tehdittir. PKK yaşadığı bozgun sebebiyle zor durumda; diğer yandan HDP'ye seçim öncesi siyasi fayda sağlayacak bir görüntü vermeye çalışıyor."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber