'Sihirli Ses'le beş milyonluk vurgun!

İşadamlarının kimlik bilgilerini alıp telefonda seslerini taklit ederek hesaplarından 5 milyon lira çeken dolandırıcılık şebekesi çökertildi

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 14 Ekim 2015 07:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Sihirli Ses'le beş milyonluk vurgun!

FERİT ZENGİN ZAFER HALATÇI

Sihirli Ses' adı verilen operasyon kapsamında, liderleri eski bir bankacı olan, büyük çoğunluğu banka çalışanlarından oluşan 42 kişi gözaltına alındı. Şebekenin hesabından para çektiği işadamları arasında Nurol Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nurettin Çarmıklı ve Kosifler Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Eda Kosif de yer aldı. Çeteye yönelik, 8 kentte eşzamanlı operasyon düzenlendi. İstanbul merkezli, aralarında Sakarya, Konya, Bursa ve Artvin'in de bulunduğu kentlerdeki baskınlarda 42 şüpheli gözaltına alındı. "Sihirli Ses" adı verilen operasyonda gözaltına alınanların tamamına yakınının bankacı olduğu, şebekenin liderliğini ise eski bir bankacı olan Ahmet K.'nin yaptığı belirtildi. Şebeke üyelerinin ünlü holding sahiplerinin kimlik bilgilerini elde edip ardından telefon bankacılığı yöntemi ile hesaplarından para çektiği belirlendi. Telefonda kendilerini holding sahibi gibi tanıtan çete üyelerinin, operatörün güvenlik sorularına seslerini değiştirerek doğru yanıtlar verdiği, sonrasında istedikleri hesaba havale yaptığı öğrenildi. Dolandıracakları işadamı adına kredi kartı talebinde bulunan şebeke üyeleri, bankaların çıkardığı kartların teslimatı sırasında devreye girdi. Kartlar kuryede iken adres değişikliği yapıldı. İşadamı adına çıkarılan kredi kartı dolandırıcıların verdiği adrese yönlendirildi. Kartlardan yüklü paralar çekildi.

BMW'LER ŞİRKETTEN!

Havale ve kredi kartı yöntemi ile 31 holding patronunun hesabından 5 milyon lira çekildiği belirlendi. Şebekenin işkadını Eda Kosif'in hesabından bir hafta içinde 450 bin lira çektiği ve bu parayla yine Kosif'in sahibi olduğu galeriden 2 adet BMW marka lüks otomobil satın aldığı da ortaya çıktı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber