Kurtulmuş: Bölünmeyi değil bütünleşmeyi sağlayacağız

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, "(Ankara'daki terör saldırısı) Bu mesele 1 Kasım seçimlerinin malzemesi haline dönüştürülemez ya da 1 Kasım seçimlerine giden yolda siyasi partilerin kendisine güç kazanacakları bir atlama taşı olarak görülemez" dedi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 14 Ekim 2015 16:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kurtulmuş: Bölünmeyi değil bütünleşmeyi sağlayacağız

Çeşitli programlara katılmak üzere Ordu'ya gelen Kurtulmuş, gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

Ankara'daki patlamada, HDP'nin ölenlerin sayısına ilişkin verdiği rakamları değerlendiren Kurtulmuş, "Biz başından beri kullandığımız her kelimeye çok dikkat ederek konuşuyoruz. Bu çok ağır bir tablo. Tahminlerimizden çok daha ağır tablo. Sıradan bir haber olarak geçiştirilemeyecek bir tablo. Bu yas hepimizin yası. Bütün ülkenin yası. Uzun süre devam edecek büyük bir üzüntü. Bu üzüntüyü uzun yıllar boyunca taşıyacağız. Sorumlukları ortaya çıkarmaya çalışacağız" diye konuştu.

"Ama bu acının üzerinden siyasi bölünmeyi değil siyasi bütünleşmeyi sağlayacağız" diyen Kurtulmuş, sözlerine şöyle devam etti:

"Vatandaşlarımızın arasında bu acıyı vesile kırarak hiç kimsenin 3-5 puan, ben önümüzdeki bu seçimde fazla alırım diye şu veya bu şekilde konuşması asla doğru değildir. Bu son derece çirkindir. Burada siyasi malzeme çıkmaz. Buradan hiç kimse siyasi malzeme çıkartmaya gayret etmemelidir."

Bu acı nasıl bizi teröre karşı ortak adalet ve barış cephesinde buluşturur, bunun üzerinden yoğunlaşmak gerektiğini belirten Kurtulmuş, şunları söyledi:

"Siyasi partilerimiz farklı olacak, görüşlerimiz farklı olacak, herkes farklı bir şey söyleyecek. Bunlar kabul ama sonuç itibariyle bu mesele 1 Kasım seçimlerinin malzemesi haline dönüştürülemez ya da 1 Kasım seçimlerine giden yolda siyasi partilerin kendisine güç kazanacakları bir atlama taşı olarak görülemez. Böyle görenler yanlışlık yaparlar. Millete karşı yanlış yaparlar, tarihe karşı sorumlu olurlar. Burada herkesi başından beri sorumlu davranmaya teşvik ediyoruz. Allah aşkına biz ortaya çıkan hangi bilgi kesinleştiyse o bilgiyi paylaşıyoruz. O otopsilerin ne kadar zor şartlar altında yapıldığını bilen birisi olarak söylüyorum. En ufak bir detay, en ufak bir ihmal ortaya çıkmasın diye ne kadar büyük bir sorumluluk ve baskı altında o otopsileri yapanların yaptıklarını, kimliklerin tespiti konusunda bazı ölülerimiz için ne kadar zorlandıklarını biliyoruz."

Kurtulmuş, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Bütün bunları bir tarafa bırakarak ölü sayıları üzerinden de tahminde bulunarak bunu siyasi bir malzeme haline getirmek son derece yanlıştı. Bu yanlıştan dönülmüş olması da güzel bir şeydir. Ama keşke bu yanlışı siyasi bir hevesle yapmasalardı. Bu siyaset alanı değil. Bu insanlık alanıdır. Orada ölen her vatandaşımız insandır. Her vatandaşımız bu toprakların çocuklarıdır. Her vatandaşımızın acısı 78 milyon insanımızın ortak acısıdır. Dolayısıyla bundan sonraki süreçte de bütün siyasi partileri bu ortak acı üzerinden hiçbir şekilde siyasi istismar yapmamaya, siyasi istismara konu olacak her hangi bir işarette bulunmamaya davet ediyoruz. Gelin hep beraber bu ağır faturanın bu millete ödetmeye çalıştığı faturaların daha da ağırlaşmamasını sağlayalım. Bundan sonra yaralarımızı saralım. Bunun üzerinde de milletimizi birlik ve bütünlük içerisinde teröre karşı müdahalede hep berabere aynı safta yer alarak mücadele edelim."

- 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri

2016 Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri'nde A Milli Takım'ın, İzlanda'yı 1-0 yenerek finallere katılmaya hak kazanmasına ilişkinde açıklamalarda da bulunan Kurtulmuş, şunları kaydetti:

"Başta Fatih Terim hocamız olmak üzere milletimize ve bütün futbolcularımıza, dün akşam stadı doldurmuş olan bütün seyircilerimize, televizyon başında da dualarıyla milli takımımıza destek veren bütün yurttaşlarımıza hem teşekkürlerimizi ifade ediyoruz, hem sevinçlerine ortak oluyoruz. Kısa bir süre içinde olsa bu kadar olumsuz bir gündemin içerisinde millerimizin büyük bir başarı ortaya koyması, hatta bitti denilen bir gruptan adeta küllerinden doğarak son iki maçta mükemmel oynayarak bu sonucu sağlamış olmaları her türlü taktirin üzerindedir. Fatih Terim hocamız futbolcuları aldı ve Avrupa Kupası finallerine götürüyor. İnşallah bu sefer ki finallerde çok daha üstün bir başarı bekliyoruz. Hayırlı uğurlu olsun. Milletimiz inşallah Fransa'da çok başarılı sonuçları görecektir."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber