Zeybekci'de Suriye sınırında düşürülen İHA'ya ilişkin açıklama

- Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Suriye sınırında düşürülen İnsansız Hava Aracı'nın (İHA) ajanlık faaliyeti için kullanıldığını, araçtaki görüntülerin inceleneceğini söyledi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Ekim 2015 14:56, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Zeybekci'de Suriye sınırında düşürülen İHA'ya ilişkin açıklama

Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan Denizli Teleferik'in açılışına Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ile Kültür ve Turizm Bakanı Yalçın Topçu'nun yanı sıra Denizli Valisi Şükrü Kocatepe, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, ilçe belediye başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı. 38 milyon TL'ye mal olan teleferiği inceleyen iki bakana vatandaşlar da yoğun ilgi gösterdi.

"TERÖRÜN BAŞI VERECEĞİNİZ DESTEKLE EZİLECEK"

Törende konuşan Kültür ve Turizm Bakanı Yalçın Topçu, tesisin Denizli'ye ve turizme hayırlı olmasını diledi. Kendisinin hükümetin bağımsız bakanı olduğunu belirten Bakan Topçu, buna rağmen ülkenin bütünlüğü konusunda dev atımlar atıldığını söyledi. Topçu, "Hükümet olarak her alanda hizmet edeceğiz. Bunun yanı sıra bölücü terörün beli kırıldı. Kafası ile gövdesi birbirinden ayrıldı. İnşallah sizin siyasi istikrara vereceğiniz destekle bu ayrılan kafa da kuyruk da ayrı ayrı ezilecektir. Biz Anadolu kilimi gibiyiz. Ben Kürt'üm, ben Türkmen'im, ben Alevi'yim, Sünni'yim dememeliyiz. Kendimizi nasıl ifade ediyorsak edelim. Ancak bir araya gelip Büyük Türkiye'yiz diyelim'' dedi.

"BİZİM KIZIL ELMAMIZ TÜRK İSLAM BİRLİĞİDİR"

Türkiye'nin kızıl elmasının Avrupa Birliği olmadığını ifade eden Bakan Topçu, "Bizim Avrupa Birliği'ne çok katkımız olur. Coğrafi ve insan potansiyelimizle katkımız olur. Biz dünya barışına ciddi katkıda bulunuruz. Ancak Avrupa şunu bilmelidir. Hiçbirimizin kızıl elması AB değil. Bizim milletçe tek bir kızıl elmamız var. Adriyatik'ten Çin Seddi'ne dilde, fikirde, işte bir olmuş kaynaşmış büyük Türk İslam birliği bizim kızıl elmamızdır. Bu bizim hakkımızdır. Bu olduğu zaman dünya istikrara kavuşur. Herkes şunu bilsin. Avrupa'nın da Asya'nın da Ortadoğu'nun da barışının adresi al yıldızlı bayraktır" diye konuştu.

"ETİLER'DE VİSKİ İÇEREK OY VERENLERLE HAKKARİ'DEKİ OYLAR AYNI ÇIKIYOR"

Bakan Topçu, "1 Kasım seçimlerine şöyle bakmalısınız. Etiler'de, Tarabya'da viski bardağı ile oy verenle, Hakkari'de Şırnak'ta vatandaşımızın kafasına silah dayayanların olduğu yerde sandıktan çıkan oylar aynı. Buna iyi bakın ve iyi düşünün. İhanete çanak tutanlar içiyle dışıyla bir araya geliyorsa vatanseverler de bir araya gelmelidir'' ifadelerini kullandı.

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci de törende soruları yanıtladı. İşçilere verilecek asgari ücretin bin 300 TL olacağını ifade eden Zeybekci, ''Bütçe açığı ve cari açıkta çok iyi noktalara geldik. Emeklilere yıllık bin 200 TL vereceğiz. Biz asgari ücret olarak bin 300 TL vereceğimizi söyledik. Ekonomimizin yapısal dengelerini bozmadan, özel sektörü de mağdur etmeden bu ücretler verilecek. Tüm ekonomik tedbirleri aldık. Başkaları gibi bunu tabansız, hazırlık olmadan hamasetle bu vaatlerde bulunmadık. Millet neye inanacağını iyi bilir'' şeklinde konuştu.

"DÜŞÜRÜLEN İNSANSIZ HAVA ARACI AJANLIK İÇİN KULLANILIYORDU"

Suriye sınırında düşürülen İnsansız Hava Aracı ile ilgili de konuşan Bakan Zeybekci, "Bu düşürülen İHA'nın üstünde tabi ki hangi ülkenin olduğu yazmıyor. Ajanlık niyetiyle sınırlarda uçurulduğunu biliyoruz. Bizim kendi ülkemizin milli İHA'larımız uçuyor. Bunun içindir ki birlik ve beraberliğimize kast edenler var. Ancak biz bir çakıl taşına kast eden hainlerin tepesine askerimiz polisimiz anında çöküyor. Onlara bu dünyaya dar edeceğiz. Düşürülen araçtaki görüntüler incelenecek. Biz de çıkan sonucu göreceğiz'' açıklamasında bulundu.

İki bakan daha sonra teleferiğe bindi. Teleferikle bin 400 metre yükseğe çıkan bakanlar burada da bir süre gezinti yaptı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber