'Sayıştay seçimini engelliyor' iddiası

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 28 Eylül 2006 09:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TBMM Başkanı Bülent Arınç, Sayıştay Genel Kurulu'nca boşalan 5 üyelik için seçilen 20 kişinin isminin bulunduğu listeyi, 2005 Ocak ayından bu yana Plan ve Bütçe Komisyonu'na göndermiyor.

Bu nedenle, boşalan üyelikler için yaklaşık 9 aydır seçim yapılamıyor. Hükümetin, Meclis'te bulunan Sayıştay tasarısını yasalaştırdıktan sonra seçimleri yapmak istediği, Arınç'ın bu nedenle seçimleri engellediği öne sürülüyor.

KASITLI TUTUYOR

CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, "AKP'ye yakın olmadığı" gerekçesiyle aday listesinin, komisyona Arınç tarafından "kasıtlı" olarak gönderilmediğini savundu. Kart, şunları söyledi: "Yeni Sayıştay Yasa tasarısı halen Plan ve Bütçe Komisyonu'nun gündeminde bulunuyor. Yeni yasaya göre boş Sayıştay üyelikleri için 2 adayı doğrudan Plan ve Bütçe Komisyonu seçecek. Ardından da Genel Kurul üyeyi seçecek. Bu tasarıyla, Sayıştay devredışı bırakılıyor, doğrudan siyasi seçim yapılıyor. Tasarı yasalaşırsa Meclis kendini, hükümeti ve bağlı organları denetleyecek üyeleri doğrudan kendisi seçecek. Bu demokrasinin özüne aykırı. Böyle bir yönetimin adı demokrasi olmaz. Parti devleti olur, otoriter-faşizan yönetim olur."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber