Kamu-Sen'den Bakan Şahin'e 'Memur buzdolabı yemiyor'

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 28 Eylül 2006 07:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kamu-Sen, Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin'in memurların maaşlarıyla televizyon ve buzdolabı gibi beyaz eşya ürünlerini rahatlıkla alabildiklerine ilişkin sözlerine, "Memur buzdolabı ve televizyon yemiyor, siz önce memurun karnını doyurun" diye tepki gösterdi. Kamu-Sen'den yapılan açıklamada, Türkiye'de "beyaz eşya sorununun değil, hayatta kalma ve açlık sorununun" tartışıldığı vurgulanarak, şu ifadelere yer verildi:

"İşsizliğe herhangi bir açılım getiremeyen AKP hükümeti, vergi yükünü her gün biraz daha artırarak, günlük zorunlu harcama kalemlerine yapılan zamların önüne geçememiştir. Bu şekilde de yalnızca memurlarımızın değil tüm milletimizin zorunlu harcama kalemlerindeki artış, gelirlerindeki artışı katlayarak alım güçlerinin düşmesine neden olmuştur."

Kamu-Sen hesaplamasına göre, memur maaşları bazı günlük tüketim malzemeleri karşısında yüzde 53 eridi. Ortalama düzeyde maaş alan bir memur 2006'da 2002'ye göre dana etinde 2.5 kilo, patateste 381 kilo, soğanda 482 kilo, zeytinde 23 kilo kayıp yaşadı. KESK Genel Başkanı İsmail Hakkı Tombul da hizmet üretiminden gelen güçlerini kullanarak, iş bırakacaklarını söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber