Doğalgaza ekimde yüzde 6 zam yolda

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 28 Eylül 2006 08:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

BOTAŞ, ağustos sonu itibariyle 250-300 milyon YTL düzeyinde bulunan zararını kapatmak için zamdan, borçlu abonelerin doğalgazının kesilmesine kadar uzanan radikal bir dizi önlemi gündemine aldı. 2006'da doğalgaza yüzde 20 zam yapması öngören BOTAŞ'ın, petrol fiyatları ve döviz kuru öngörülerin üstünde artması üzerine ekimde yüzde 6'lık zam da dahil bazı önlemler almayı planlıyor. İşte önlemler:

* ZAM: Ekim, kasım ve aralıkta zararı telafi edecek oranlarda gaza zam yapılması istenecek. BOTAŞ'ın, Enerji Bakanlığı'na, ekimde doğalgaza en az yüzde 6 zam yapılması önerisini götüreceği belirtildi.

* BORCUNU ÖDEMEYENİN GAZI KESİLECEK: BOTAŞ, başta Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı EGO olmak üzere kamu ve özel sektörden doğan birikmiş gaz alacaklarını ivedilikle tahsil etmek için sert önlemler almaya hazırlanıyor. Borcunu ödemeyen işletmelerin (kamu ya da özel) doğalgazı kesilecek.

* KABİNEDEN DESTEK İSTENECEK: Gaza yılın kalan üç ayında yeterli oranda zam yapılmamazsa BOTAŞ yönetimini, cezai sorumluluktan kurtaracak formül üzerinde de çalışılıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber