Cüneyt Zapsu ve Ömer Dinçer'e soğuk duş

Kaynak : Vatan
Haber Giriş : 28 Eylül 2006 08:36, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

Yargıtay, Başbakan Danışmanı Zapsu ve Başbakanlık Müsteşarı Dinçer'e yönelik söylenen ?gözükara mürteci' ve ?provokatör' sözlerini hakaret olarak kabul etmedi

Yargıtay Hukuk Genel Kurulu, Başbakanlık Müsteşarı Ömer Dinçer'e ?gözü kara mürteci?, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın danışmanı Cüneyd Zapsu'ya ?provakatör? denilmesini ?eleştiri sınırları? içinde gördü. Genel Kurul, Dinçer ve Zapsu'nun bu sözlerin yer aldığı gazetelere açtığı davada hükmedilen tazminat kararlarını bozdu. İlhan Selçuk, 31 Aralık 2003 tarihli köşesinde Müsteşar Dinçer'in ?İktidara gelince yapılması gerekenler bitmiş gibi düşünülürse İslam iktidara geliş amacı gibi kullanılmış, istismar edilmiş gibi olur. İktidara gelince tüm dünya Müslüman olsa da Müslümanlara karşı üstünlük sağlansa da Müslümanlık kavgası münkire harama ve kötüye kadar devam eder? sözlerinden alıntı yaparak şöyle yazmıştı: ?İkinci bir numaranın bağnazlığı, yobazlığı, softalığı ne Suudi Arabistan'da bulunur ne İran'da. Takiyyeyi de bir yana itiyor ve diyor ki ?yazdıklarım Türkiye ve Dünya'daki gelişmelerle doğrulanıyor.' Ne denir böylesine, gözü kara mürteci.?

Yeniçağ Gazetesi'nde 22 Ocak 2003'de yayınlanan bir haberde ?Provokatör Zapsu hedef gösterdi? başlığı kullanılmıştı. Haberde Zapsu'nun bir röportajda söylediği ?Denktaş'ın evini bugün Türk askeri koruyor. Yarın çözümsüzlükten sabrı taşan Kıbrıslılar onbinler halinde yürüyüp Denktaş'ın evinin önüne gelmeye kalksa askerle çatışmak zorunda kalacak? sözlerine yer verilmişti. Tarafları Zapsu'ya 3 bin YTL, Dinçer'e de 5 bin YTL ödemeye mahkum eden kararlar Yargıtay Genel Kurulu'nca ?basın özgürlüğü? sınırları içinde kaldığı gerekçesiyle bozuldu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber