Memur sendikalarına kışla yolu

Haber Giriş : 28 Eylül 2006 07:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

2007 yılı toplu görüşmelerinde elde edilen kazanımlar arasında askeri kurumlarda çalışan sivil personelin de sendikalara üye olabilmesi bulunuyor

Memur sendikaları ile hükümet arasında 2006 yılı toplu görüşmelerinde maaş zammı konusunda anlaşma sağlanamazken, memurların sosyal ve özlük haklarıyla ilgili pek çok yeni kazanım elde edildi. Hükümetin bir an evvel gerekli hukuki ve idari düzenlemeyi yapmayı taahhüt ettiği bu kazanımların dikkat çekenlerinin başıda Genelkurmay Başkanlığı ve askeri kurumlarda çalışan sivil personelin de sendikalara üye olabilmesi, resmi tatillerde il dışına çıkışta izin alınması uygulamasına son verilmesi, uyarma ve kınama cezalarına da yargı yolunun açılması ve sözleşmeli personelin de sendikalı olabilmesi geliyor. Mevcut uygulamada sadece askeri kurumlarda çalışan işçiler sendikaya üye olabiliyor.

KAZANIMLARI KURTARILDI

KESK'in toplu görüşmelerin dördüncü turunda, Türkiye Kamu-Sen'in ise son gün masadan çekilmesi üzerine riske giren mali haklar dışındaki kazanımlar, Memur-Sen'in kamu işveren kuruluyla 'mutabakatsızlık zaptını' imzalamasıyla kurtarıldı. Memur maaş zamlarını kapsayan mali haklar konusunda bir anlaşma sağlanamazken, sosyal ve özlük haklarda anlaşmaya varılmış oldu. Böylece kamu işveren kurulunun kabul ettiği bu yeni hakların yapılacak yeni düzenlemelerle pratiğe geçirilmesi konusunda takipçi ve muhatap konfederasyon Memur-Sen oldu.

Toplu görüşmelerde memur maaşlarının nakden ödendiği bankalarca verilen promosyonların değerlendirilmesi, sağlık çalışanlarının askerlik görevlerini eleman temininde güçlük çekilen yerlerde yapabilmelerinin sağlanması ve fazla mesai mesai ücretlerinin gözden geçirilmesi gibi birçok konularda iyileştirmeler sağlandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber