Bayan Unakıtan'a tazminat polemiği

Kaynak : Tercüman
Haber Giriş : 28 Eylül 2006 09:51, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

Köşeyazısından dolayı Ahsen Unakıtan'a tazminata mahkum edilen Ahmet Hakan, 'Mahkemeden haberim yoktu' dedi

ANKARA 11. Asliye Hukuk Mahkemesi'nin, Hürriyet Gazetesi ve yazarı Ahmet Hakan Coşkun'u, Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'ın eşi Ahsen Unakıtan'a 3 bin YTL manevi tazminat ödemeye mahkum etmesi yeni bir polemiğe neden oldu. Konuya dünkü köşe yazısında yanıt veren Coşkun, mahkemeden haberi olmadığını ve temyize gideceğini söyledi.

'Ahsen Yenge portresi'

Hürriyet Gazetesi'nde 19 Şubat 2006 tarihinde yayınlanan ve köşe yazarı Ahmet Hakan Coşkun tarafından kaleme alınan 'Ahsen Yenge Portresi' başlıklı yazıda, Ahsen Unakıtan'ın kişilik haklarına saldırıda bulunulduğu iddia edilmişti. Unakıtan'ın avukatı tarafından açılan manevi tazminat davasında, 7 bin 500 YTL tazminata hükmedilmesi talep ediliyordu.

Haberi yokmuş

Coşkun yazısında şu ifadeleri kullandı: 'Efendim, 'işin içindeki iş' şudur: 2005 yılının o soğuk şubat günü yazılan yazının ardından... Ankara 11. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde dava açılmış. Duruşmalar yapılmış. Ve fakat... Zavallı 'sanık' Ahmet Hakan'ın olan bitenden zerre kadar haberi bile yok. Yani o 3 milyarın cebe girmesi biraz zor olacak. Üzgünüm Ahsen Yenge.'

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber